Наступного тижня у київському Міжнародному виставковому центрі розпочнеться 62-й пісенний конкурс "Євробачення-2017".

Глядачі побачать півфінали конкурсу, де змагатимуться учасники з 42 країн, у вівторок, 9 травня, та четвер, 11 травня. Великий фінал "Євробачення-2017" відбудеться у суботу, 13 травня.

Цього року Україну на головному пісенному конкурсі Європи представлятиме рок-гурт O.Torvald. Колектив на чолі з фронтменом Євгеном Галичем виконає пісню Time. Саме учасники O.Torvald стали переможцями українського національного відбору, в якому брали участь Green Grey, Анастасія Прудіус, Віталій Козловський та інші.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

O.Torvald виступатиме у фіналі конкурсу під номером 22. На вирішальній стадії за перемогу змагатимуться 25 конкурсантів.

Цього року транслюватиме "Євробачення" телеканал "UA:Перший". Крім того, великий фінал можна буде наживо переглянути на YouTube. Ті, хто не потрапить на концерт, зможуть відчути співочу атмосферу на великих екранах у фан-зоні Eurovision Village на Хрещатику.

Зазначимо, що фінал "Євробачення-2017" розпочнеться о 22:00 і триватиме до 01:30. Після концерту глядачі зможуть почути коментарі переможця та подивитись шоу після концерту.

Хедлайнером цьогорічного конкурсу стане переможниця "Євробачення-2004" Руслана. Вона презентує нову пісню It’s Magical.

Також на сцені з'явиться Джамала, яка минулого року на конкурсі у Стокгольмі посіла перше місце завдяки композиції 1944, та виборола для України право бути господаркою у 2017 році.

Зазначимо, що Україна вже вдруге приймає "Євробачення". У 2005 році після перемоги Руслани у Києві відбувся великий концерт, тріумфаторкою якого стала гречанка Єлена Папарізу. Україну того року представляв колектив "Ґринджоли" з піснею Razom nas bahato.

Як повідомляв портал "Знай.ua", букмекери визначились із фаворитами "Євробачення-2017". Перемогу віддають італійцю Франческо Габбані з піснею Occidentali's karma, Україні світить 23-е місце.