У столиці під час проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" відбудеться безліч розважальних заходів. Киян та гостей столиці здивують різноманітними активностями, майстер-класами, фестивалями, виставками та іншими цікавинками.

Про це повідомили у КМДА.

Зокрема, із 30 квітня до 14 травня у столиці діятимуть:

  • "Фан-зона на Софії" на Софійській площі із зонами: культурно-мистецька, інформаційно-довідкова, відпочинку, фуд-корту та розваг.
  • Розважальна зона на Троїцькій площі, яка знайомитиме гостей із музичними та театральним мистецтвом України. Також тут діятимуть зони фуд-корту, майстер-класів, виставок-продажів, дитячих розваг, фотозони, туристично-інформаційний центр.
  • Розважальна зона "Feel Ukraine" – "Відчуй Україну" на Контрактовій площі із тематичними днями. Тут на киян і гостей міста чекатимуть виступи артистів, виставки, майстер-класи, які супроводжуватимуться відеофільмами на екранах сцени. Працюватиме велика дитяча зона.
  • Розважальна зона "Євробачення: Ретроспектива" на Поштовій площі. Тут проходитиме фестиваль-караоке. Конкурси триватимуть із 6 до 8 вечора. Фіналістів з 8 до 9 вечора слухатиме журі, до якого входитимуть зірки поп і рок сцени. О 9 вечора щодня відбуватиметься церемонія нагородження переможців.
  • Розважальна зона "Перший київський пленер "Kyiv Art Fort 2017" на території заповідника "Київська фортеця". На основному майданчику пленеру діятиме велика художня зала, де представлять експозиції сучасних українських художників, останні найбільш актуальні, цікаві культурні проекти та платформи України.

Крім того, у період з 4 до 7 травня у рамках культурно-мистецьких заходів відбудеться Міжнародний фестиваль "Київський тиждень мистецтва" (Кyiv Art Week)". Головною локацією фестивалю цього розу стане бізнес-центр "Торонто-Київ", де розміститься Міжнародний арт-ярмарок "Kyiv Art Fair", виставка "Музей приватних колекцій" і спецпроект арт-резиденції BIRUCHIY.

Із 5 до 14 травня у Київській міській галереї мистецтв "Лавра" пройде Міжнародний арт-фестиваль "Face of art".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Окрім того, з 12 до 14 травня на Контактовій, Поштовій площах, а також на території парку Кіото відбудеться показ 3D-mapping-show "Kyiv Light Fest".

Протягом трьох днів із 7 до 11 вечора на Поштовій, Михайлівській, Контрактовій площах відеохудожники перетворюватимуть будівлі на величезні екрани з видовищними відеопроекціями. У рамках 3D-mapping-show в ці дні також відбуватиметься світлове шоу в парку Кіото та на Андріївському узвозі з 8 до 11 вечора.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Київ витратить на ремонт доріг до Євробачення 91,3 мільйона гривень.