Експерти порівняли трудові норми в Україні та закордоном – виявилося, що наші громадяни одні із найбільш працьовитих у світі.

Про це повідомляє "24 канал".

Найбільш прийнятні умови для співробітників пропонують у Франції – згідно закону, робочий тиждень тут не може перевищувати 35 годин. Поступитися в цьому може хіба що британцям та полякам, які працюють по 50 годин на сім днів.

Два роки тому українцям планували дещо полегшити життя і внести корективи до Трудового кодексу, які передбачали 40-годинний робочий тиждень. Втім, така ідея так і не стала реальністю , а підприємства керується переважно власним статутом.

Найбільш болючим питанням досі залишається оплата понаднормової праці. До комітету ВР свого часу внесли пропозицію – компенсувати всі зайві години, але поки що на законодавчому рівні це не врегульовано. Крім того, допускають понаднормові роботи у тих випадках, які пов'язані з безпекою країни, або загрозою життю чи здоров'ю громадян.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На відміну від українців, британці не готові працювати без доплати – їм компенсують по 25-50% більше від основної оплати за зайві години.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Україні значно знизився реальний рівень прибутків населення.