У міжнародному аеропорту "Бориспіль" правоохоронці затримали одного із заступників гендиректора ПАТ "Одеський НПЗ", який відповідав за організацію фіктивного вивезення нафтопродуктів через нафтопереробний завод.

Затримання відбулося на підставі ухвали Приморського районного суду Одеси, повідомила в соціальній мережі Facebook прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"За даними слідства, під керівництвом вказаного чоловіка на Одеському нафтопереробному заводі оформлено фіктивний вивіз в порядку реекспорту через ТОВ "Лагуна-Рені" понад 700 тис. тонн світлих нафтопродуктів, які фактично реалізовано підконтрольними злочинній організації фіктивними підприємствами на території України без сплати обов’язкових митних платежів та зборів. Внаслідок таких дій до державного бюджету України не надійшло податків на суму понад 2,1 млрд. грн.", – йдеться в повідомленні.

Затриманому повідомили про підозру в участі в злочинній організації, ухиленні у сплати податків в особливо великих розмірах та службовому підробленні.

Зараз триває досудове розслідування.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", співробітники СБУ затримали головного підозрюваного у справі про викрадення грошей Нацбанку, який працював під началом олігарха-втікача Сергія Курченка.