На одну гривню витрат відомство Гліба Мілютіна приносить 221,5 грн доходів, а для збору 10 грн доходів держава витрачає менше 5 копійок.

Редакція видання "Коментарі" вирішила на прикладі роботи ДФС однієї з областей України проаналізувати та дізнатися, у скільки ж обходиться робота фіскалів.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, за січень-грудень 2016 року співробітники ГУ ДФС в Одеській області принесли до державного бюджету обов'язкових платежів в розмірі 5 900,7 млн грн. До місцевих бюджетів 8 165,1 млн грн., тобто в бюджети всіх рівнів було зібрано 14 065,8 млн грн.

При цьому, загальні витрати на утримання фіскалів в Одесі склали за аналогічний період всього 63,5 млн грн. Для порівняння, в минулому році в Україні на утримання фіскалів було витрачено понад 560 мільйонів гривень, а економічний ефект від роботи податківців за підсумками минулого року склав 11,6 мільярда гривень. У 2017 році цей ефект вже склав понад 645 мільйонів гривень, з яких 117 мільйонів - це вилучена з незаконного обігу підакцизна продукція.

Таким чином, на одну гривню витрат, податківці Одеси принесли 221,5 грн доходів. Іншими словами, для збору 10 грн доходів в Одеській області, держава витрачає менше 5 копійок.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Згідно з проведеним аналізом зазначимо, що це не тільки один із кращих показників роботи фіскальних органів серед інших областей, але і абсолютно середній показник для країн Європи, в яких ефективність роботи податкових органів становить 0,5% від суми зібраних фіскальних доходів.

Нагадаємо, що конкурс на посаду начальника ГУ ГФС в Одеській області у лютому 2017 року виграв Гліб Мілютін, який обіймав до цього моменту крісло заступника головного фіскала області.