Сьогоднішніми темпами зростання економіки на 1,5-2% на рік ми ще понад 10 років досягатимемо рівня економіки 2013 року – потрібне зростання на 7–8%. Про це в ефірі радіо “Ера” повідомив економіст, лідер ВО “Нова Україна” Валерій Коновалюк.

Він висловив переконання, що країні потрібна нова стратегія індустріалізації держави.

“Сьогоднішніми темпами зростання економіки на 1,5-2% на рік ми ще 10-15 років будемо досягати рівня економіки 2013 року. Слід запропонувати стратегію, яка б давала зростання економіки на рівні 7–8% на рік. Тоді люди зможуть відчути реальне поліпшення ситуації”, – зазначив Коновалюк.

Він зазначив, що слід забезпечити кредитування економіки та захист інвестицій.

“За відсутності кредитування сучасних технологій і інвестицій у виробництво, ми й надалі експортуватимемо сировину, а не товари з доданою вартістю. А це давало б нам набагато більше доходів вже сьогодні”, – констатував він.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як приклад, експерт навів зміни, які можна здійснити у сільському господарстві.

“Ми експортуємо великі обсяги кукурудзи. Уряд має створити умови – профінансувати або залучити інвесторів – і збудувати переробні підприємства з виробництва амінокислот, наприклад. Таким чином, ми зможемо отримати 25–27% додаткового доходу. А це і економія валюти, яка нам потрібна сьогодні, щоб забезпечити стабільність гривні”, – повідомив Валерій Коновалюк.

Розвиток переробної промисловості, на його думку, дозволить поновити виробництво верстатів, сільгоспмашин для аграрного сектору, який може стати однією з рушійних сил економічного розвитку України.

“В уряду немає чіткої програми, як це зробити. Тому я разом з групою експертів запропонував Програму перезапуску економіки України. Це 10 конкретних кроків, здійснивши які, ми протягом короткого часу зможемо перезапустити економіку та, як наслідок, відчутно збільшити доходи українців”, – підсумував Валерій Коновалюк.

Раніше в інтерв’ю Валерій Коновалюк заявив, що якщо Україна продовжить сліпо слідувати усім вимогам МВФ, то повторить долю Перу та Греції. “Держави Латинської Америки, які десятиріччями співпрацюють з МВФ, досі залишаються країнами третього світу. Якщо Україна хоче повторити їхню долю, то давайте й надалі сліпо слідувати порадам Фонду. Але я переконаний, що наша країна заслуговує на краще. Тим більше, що всі можливості для розвитку в нас є», – зазначив він.