Здорожчання блакитного палива, прогнозоване Нацбанком, спровокує зростання тарифів на воду та опалення.

Таку думку висловили експерти, пише Politeka.

Раніше глава Нацкомісії з регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк заявив, що ціна опалення на 90% залежить від вартості газу. Комісія може вплинути лише на 10% ціноутворення.

Таким чином, після здорожчання газу, збільшиться вартість гарячої води та опалення.

Ці тарифи встановлюють підприємства-постачальники, передають свої розрахунки до НКРЕКП, яка і ухвалює остаточне рішення щодо розміру тарифів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, зросте у ціні і холодна вода. Регулятор повідомив, що в 2017 році холодна вода в середньому подорожчає на 9%. Приміром, "Київводоканал" збирається підняти свій тариф на 16,4%. Найбільше доведеться платити мешканцям Житомира: там водоканал підніме тарифи на 18,2%.

У комісії уточнили, що перед цим підприємства повинні подати заяви з проханням встановити нові тарифи до 10 серпня. Після чого в НКРЕКП повинні їх затвердити.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", наступні три роки імпортний газ для України постійно дорожчатиме. У 2017 році його вартість зросте на 23,3%.