Національне антикорупційне бюро допитало по Skype народного депутата-втікача Олександра Онищенка, якого підозрюють у корупції. Під час допиту Онищенко ухилявся від прямих відповідей.

Про це в ефірі телеканалу ZIK розповів голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Коли прокурор почав ставити конкретні запитання, наприклад, скільки платили, припустимо, за призначення якогось міністра. Він відповів: "Не пам'ятаю, не знаю, треба подивитися", – зазначив Холодницький.

Крім того, Онищенко відповідав шаблонними фразами і на запитання про те, кому платили, коли і як (готівкою або безготівково). Слідству необхідно це знати, щоб встановити час, місце, спосіб і знаряддя злочину.

Нагадаємо, 1 грудня СБУ звинуватила Онищенка в державній зраді та повідомила про початок розслідування.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Онищенко одразу ж заявив, що передав США компромат на президента України Петра Порошенка і його оточення. Зокрема, Онищенко протягом року записував розмови з Порошенком на наручний годинник з диктофоном.

Депутат встиг виїхати з України ще до того, як було порушено питання про позбавлення його недоторканності. Зараз він живе в Лондоні.

Онищенка також підозрюють у розкраданні газу "Укргазвидобування" і нанесенні збитків державі в розмірі до 3 млрд гривень.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", колишнього першого заступника голови правління "Укргазвидобування" Олександра Сомова, свідка по справі Онищенка, відпустили під цілодобовий домашній арешт і заставу в 20 млн грн.