Група вчених зі Швеції збирається по-серйозному поговорити з найзагадковішими ссавцями – дельфінами. Дослідники намагаються розшифрувати їх мову. Для цього розробили спеціальну технологію, яка записує різноманітні звуки, що передають дельфіни та збираються їх розшифрувати.

Як відомо, ці розумні мешканці морів володіють розвиненою системою комунікації та мають здатність у товщі води передавати звуки на відстань одне одному, - пише INVADERS.

Вчені давно прагнуть вивчити та "перекласти" мову цих ссавців. Нова технологія шведів допоможе зібрати звуки в єдиний так званий словник мови дельфінів. За допомогою нейромережі спеціалісти проаналізують сигнали афалінів та складуть їх у словник.

За дві години роботи, науковці зібрали та записали понад 80 різни звуків. Наступним етапом дослідження стане розшифровка даних. Вчені сподіваються, що скоро пісні мешканців океану отримають новий смисл.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", вченим вперше вдалось зафіксувати розмову самки кита та дитинчати

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще