Фахівці підрахували, що покоління людей у 2040 році буде відчувати надзвичайну нехватку води, адже запаси прісної води на планеті різко скорочуються.

Таких висновків дійшли спеціалісти дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Згідно наукової доповіді представників ООН, вже за два десятки років більше півмільйона дітей житимуть в умовах сильного дефіциту води та боротьба за цей життєво важливий ресурс буде серйозною.

В окремих регіонах, таких як Ефіопія, Нігерія, Сомалі, Ємен та Південний Судан вже зіткнулися з такою проблемою. Наприклад, в Ефіопії до 10 мільйонів мешканців не мають змоги вживати чисту, не шкідливу для здоров'я воду.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Індійський суд визнав священні річки живими істотами. Відтепер забруднення акваторій Ганга і Ямуни каратиметься законом.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще