Десять санітарних машин "Богдан 2251" передав Черкаський автозавод "Богдан" Збройним Силам України в рамках укладеного контракту між Міністерством оборони та автовиробником.

Директор автоскладального заводу "Богдан" Владислав Сопіт зазначив, що всього за контрактом цього року повинні виготовити сто автомобілів такого типу, передає прес-служба Генштабу ЗСУ на офіційній сторінці у Facebook.

Автомобіль призначений для транспортування поранених та хворих від медичних підрозділів військових частин до військових госпіталів та цивільних лікарень. Він уже пройшов випробування у зоні АТО.

За словами начальника представництва державного замовника Миколи Ковтуна, "Богдан" задіяний у 12 програмах МО. Крім санітарних автомобілів, вони беруть участь у поставках вантажних транспортних автомобілів. Уже передано 120 машин для військових потреб. Крім того, завод модернізує техніку.

Зараз підприємство працює над розробкою броньованого санітарного автомобіля, який дозволить вивозити поранених бійців прямо із зони бойових дій.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Наказом Міністра оборони від 27 березня 2017 року № 180, автомобіль санітарний Богдан 2251 на шасі Great Wall Wingle 5 допущений до експлуатації у ЗСУ на особливий період.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", українське військо отримало удосконалений бронеавтомобіль "Козак 2".