У Старобільську Луганської області стартували зйомки фільму "Ворошиловград" за однойменним романом Сергія Жадана.

Про це повідомило Держкіно.

Зйомки триватимуть до вересня цього року. У прокаті фільм очікується вже у 2018-му році.

Екранізацію однойменного твору Сергія Жадана здійснює режисер Ярослав Лодигін, для якого ця повнометражна робота стала дебютною. Стрічка створюється у копродукції України (компанія Limelite) та Швейцарії (Film Brut).

За сюжетом, Герман повертається до містечка свого дитинства у степах Донбасу, щоб знайти зниклого брата і врятувати його бізнес. Проте реальність виявляється хиткою, майбутнє – невизначеним, а минуле викликає надто гостру ностальгію. Ця лірична і жорстка, соціальна і метафізична, меланхолійна й реалістична історія сповнена безмежних просторів, спогадів, сновидінь, мрій, джазу та духу справжньої дружби.

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Роман "Ворошиловград" визнаний найкращою українською книгою десятиліття, за версією літературної премії ВВС Україна. Твір також отримав швейцарську літературну премію Фонду Яна Михальські.

Як повідомляв "Знай.ua", у фільмі зіграють актори Олег Москаленко (Герман), Олексій Горбунов (пастор), Руслана Хазіпова (Оля), Володимир Ямненко (Коча), Георгій Поволоцький, Євгенія Муц (Катя), Ігор Портянко та інші. Одну з невеликих ролей зіграє і автор роману Сергій Жадан.