Такий дефект має чи не кожен другий, проте мало хто звертає увагу на подібні речі. Однак медики радять уважніше придивитися до своїх нігтів, щоб не проґавити серйозне захворювання.

Білі плямки або точки на нігтьовій пластині, як правило, не спричиняють доскомфорту, проте вони можуть розповісти багато про стан вашого здоров'я, - пише Clutch.

Причина появи

Білі точки на нігтях не народжуються просто так, цьому є ряд пояснень. Ця хвороба в медицині називається лейконіхія (порушення затвердіння в матриці нігтів). Вона може свідчити про якісь запальні процеси в організмі.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також це є першим сигналом, що людині бракуює вітамінів, особливо групи В або - дефіцит цинку.

Також ці точки можуть бути передвісниками захворювань шкіри.

Насправді, у таких плям травматичне походження, яке супроводжується ламкістю нігтів. Слабка нігтьова пластина говорить про порушення в роботі шлунково-кишкового тракту, вегетосудинної дистонії і захворюваннях ендокринної системи.

Це не грибок

Дехто плутає ці плями на нігтях з грибком та намагається позбутися їх за допомогою медикаментів від грибка. Однак не варто плутати лейконіхію з грибками.

У першому випадку дефекти з'являються всередині нігтя. Грибок уражає поверхню нігтьової пластини чи шкіри.

Медики радять все ж зробити аналіз, щоб точно діагностувати захворювання.

Профілактика та лікування

Покращити стан нігтів вам допоможуть ванночки з морською сіллю та ефірними оліями лаванди, чайного дерева чи з додаванням лимонного соку.

Лимонний сік можна просто втирати в нігтьову пластину. Для профілактики потрібно використовувати лікувальні лаки і маски.

Дивіться, як зробити маски для нігтів у домашніх умовах

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", королівські традиції не дозволяють герцогиням носити яскравий манікюр чи відрощувати нігті. Все, що їм дозволено – натуральний природний вигляд.