Можливо, ти вже знаєш, хто такий Мосійчук Ігор. Тоді читай останні новини про нього. У цій статті - подробиці його молодості, історія третього весілля, компромат, скандали. Дізнайся все про долю депутата Верховної Ради. Чому він сидів уже тричі? І дивись відео його бійки з Шаховим - все відбувалося в прямому ефірі.

Біографія

Народився 5 травня 1972 року.

Сім'я

Дитинство та юність пройшли в Лубнах Полтавської області, де майбутній політик народився і виріс.

У сорок чотири роки одружився втретє. Його дружина на десять років молодша. Весілля відбулося в жовтні.

У своєму інтерв'ю «Фактам» розповів, що всі його жінки були на десть років молодшими. І саме заради нареченої він схуд на сто три кілограми. Хоча ще зовсім нещодавно політик заявляв, що причина його різкого схуднення - голодування проти неправомірного, на його думку, арешту й несправедливого ув'язнення.

Тепер же стверджує, що кілограми втратив саме через велике кохання. Заради Карпенко Владлени Леонідівни нібито худнув. І тепер дотримується суворої дієти. Дивуючи при цьому кохану улюбленими стравами, які він сам готує.

Наречена депутата, а тепер вже дружина, - одеситка, колишній офіцер міліції та його колишня помічниця. Зараз працює юристом. Народний депутат вдячний їй за те, що організовувала його захист, всіляко підтримувала під час ув'язнення.

На весільному фото помолоділий худий наречений у чорному костюмі з червоним метеликом. Торжество відбулося недалеко від Києва, в селі Підгорці. У нареченої - весільний наряд із довгим шлейфом. Запрошених - сто сімдесят осіб.

Сім'я: син Святослав (19 років), донька Христина (15 років) від попередніх шлюбів.

Захоплення: колекціонує зброю - в нього великий арсенал антикваріату та картини.

Освіта

Відразу після закінчення середньої школи №1 в рідному місті служить в армії.

Кар'єра і бізнес

Під час армійської служби на Сході країни створює гурток для української молоді патріотичного характеру.

У дев'ятнадцять років заарештований на кілька діб. Причина - націоналістичне татуювання у вигляді Тризуба. Зробив його на честь проголошення незалежності країни.

Через три роки - член УНА-УНСО.

У 1993 разом із Гаврильченко сприяє відновленню виходу першого україномовного видання «Хлібороб» (газета видавалася ще за Російської імперії).

18.07.1995 р. - бійка проти бійців «Беркута». Інцидент мав місце під час похорону Патріарха Володимира. Мосійчук і ще два інших члена УНА-УНСО затримані правоохоронними органами.

Весь рік був у нелегальному становищі.

Працює помічником-консультантом нардепа Юрія Казимировича Тими.

Січень 1996 року - другий арешт. На рік позбавлений волі за махінації. Через півроку звільнений завдяки втручанню впливових політиків.

У двадцять шість років - член Соціал-націоналістичної партії України (СНА). Згодом приєднується до ультраправої організації Патріот України.

Займається видавництвом газети «Тихий жах», яка критикувала діяльність Леоніда Кучми - Президента країни на той момент.

2006 - знаходиться в розшуку за розбійний напад. Відомо, що в той час вирішував питання кримінальним шляхом. Був «правою рукою» мера-регіонала Сергія Іващенка. У цьому злочинному угрупованні навчився «налагоджувати зв'язки» з місцевими бізнесменами за допомогою рекету.

Його вигнання з «Української народної партії» було якраз пов'язане з тісним взаємовідношенням з регіоналами.

Вирішує питання й готується до виборів шляхом тиску, погроз і залякування. Були підпалені автівки Б. Корчинського, розбиті вікна у васильківському приватному домоволодінні одного з місцевих депутатів Ю. Крахмальнікова. Хтось кинув муляж ручної гранати у вікно місцевого офісу «Фронту змін». Скоєно напад на автомагазин. До всього цього він мав безпосереднє відношення.

Одночасно займається відновленням місцевого видання «Вечірній Васильків», очолює його.

2010 - депутат Васильківської міськради, Україна.

2011 - прес-секретар СНА, член виконавчого комітету цієї організації. Заарештовано за організацію теракту. Відсидів майже три роки.

2014 року - заступник командира по зв'язках із громадськістю батальйону «Азов».

Влітку цього ж року залишає добровільне об'єднання через конфлікт з Б. Філатовим - заступником голови Дніпропетровської ОДА, який фінансував батальйон.

25.05.2014 - обраний до міськради в Києві, Радикальна партія Олега Ляшка.

У жовтні завдяки лідеру радикалів проходить до Верховної Ради.

17.09.2015 - позбавлення депутатської недоторканності. Черговий скандал навколо його особистості пов'язаний із наданням генпрокурором В. Шокіним під час засідання ВР відео, на якому видно, як Мосійчуку передається хабар за допомогу в підприємницькій діяльності.

Наступного дня його заарештували без можливості внесення застави. Ув'язнений оголосив, що буде голодувати й «сідатиме» на воді.

8.10.2015 його шпиталізували із зали суду. Але лікар у лікарні СБУ виявив у нардепа ожиріння третього ступеня та остеохондроз. Здоров'я арештованого не викликало сумнівів. Рішення суду залишилося без змін.

22.10.2015 - завершено досудове розслідування з приводу отримання ним хабара.

У цей же день у мережі Інтернет з'явилася фейкова інформація про те, що Мосійчук помер вночі в лікарні від крововиливу в шлунку. І нібито активісти підняли небачений резонанс. Насправді він не помер. Пізніше нардеп-радикал Андрій Лозовий спростував заяви. І стверджував, що це - провокації політичних опонентів.

З огляду на те, що вищий суд визнав незаконною постанову ВР від 17.09.2015, через два місяці від цієї дати він вийшов на свободу.

А навесні український спецсуд і зовсім визнав його затримання незаконним.

20.05.2016 Генпрокуратурою було відкликано клопотання про його арешт.

25.01.2017 - замах на життя нардепа. Випадково В'ячеслава Чорновола тривожить МВС у відставці, який проходив повз. Мертва ще одна людина - охоронець Ігоря Володимировича. Сам Мосійчук та ще двоє осіб також постраждали, але залишилися живі.

Інцидент стався після його участі в ефірі на телеканалі "еспресо". Поруч із будівлею телеканалу невідомий залишив моторолер із вибухівкою. У загиблого тридцяти однорічного охоронця залишилася вагітна дружина і чотирирічна дочка.

Компромат і чутки

Події Євромайдану змінили його долю. Звільнений під підписку про невиїзд реабілітований політв'язень разом із іншими фігурантами справи був виправданий і визнаний невинним.

Коли перебував на посаді заступника командира по зв'язках із громадськістю батальйону «Азов», Олег Однороженко, заступник командира по роботі з особовим складом цього об'єднання називав його «горезвісним воякою», оскільки ні Мосійчук, ні Ляшко не брали участь у бойових діях зони АТО.

Бійці батальйону висловлювали невдоволення з приводу постів нардепа в соцмережі. Що він більше піариться. Говорили, що його заяви з приводу розвідки в Facebook недоречні, адже це - війна. І називали його дії повним бардаком.

Висловлювався про потяг дружби до Криму. Казав, що прагнення розірвати українську територіальну цілісність карається. І якщо влада на зможе цього зробити, то «Правий сектор» сформує «потяг дружби».

Наступний «подвиг» народного обранця - побиття блогера-шоумена Андрія Дурнєва. Він бив його разом із українським політиком-радикалом Андрієм Лозовим. Били руками, ногами, тростиною. Таким чином мстили за провокації під час майданівських подій.

У біографії опального політика багато скандалів, ряд провокацій, протизаконні дії. Проте, напередодні виборів він знову на свободі. Може, це комусь вигідно? Чи перейде знову Мосійчук комусь дорогу? Чи виявиться знову за ґратами чи залишиться в м'якому кріслі народного депутата? Гадаю, незабаром про це стане відомо.

Згідно з декларацією за 2014 рік, загальна сума сукупного доходу політика в гривнях чуть менше семи тис. грн.

Крім Mercedes-Benz GL450, 2008 р.в. у декларації за цей рік більше ніяких даних немає.

У 2015 декларує квартиру площею шістдесят дев'ять квадратних метрів, власником якої є третя особа.

Швейцарський годинник, антикварний меч 14 ст., турецький ятаган 16 ст., два німецьких кинджали 20 ст., англійський палаш 16 ст., старовинні шпаги (французька, іспанська, російська церемоніальна, португальська), дві українських шаблі 16 ст., чотири дагестанських кинджали 18-19 ст.

Серед цінного рухомого майна – картини та дві ікони.

З машин додається LEXUS LX570, 2008 р.в.

У графі «нематеріальні активи» вказав «Чорні чоловічки» - назва підрозділу добровольців, вид об'єкта - ноу-хау.

Зарплата, отримана за основним місцем роботи, - п'ятдесят вісім тис. сімсот сімдесят сім. На забезпечення депутатської діяльності виділено восімдес'ят тис. п'ятсот п'ятдесят дев'ять гривень.

Прибуток від відчуження рухомого майна склав сто сорок дев'ять тис. грн.

Декларує сто сорок п'ять тисяч євро готівкою, сто вісімдесят три тисячі доларів, сімсот вісімдесят тисяч гривень.

У 2016 році вносить до декларації громадську приймальню на двадцять один квадрат, яка знаходиться у Василькові Київської області. У 2017 році до неї додається друга - майже на вісімдес'ят квадратів (Діброва, Васильківський район, Київська область).

26.09.2017 у Лубнах Полтавської області придбана квартира - шістдесят дві кв. м. Власник - Антон Мосійчук.

Дружина декларує орендований житловий будинок (майже на п'ятсот кв. м). Хоча в інтерв'ю ЗМІ нардеп не раз заявляв, що вони живуть у невеличкій орендованій квартирі. Занчені ті ж антикварні вироби, картини, ікони, годинник.

Замість Mercedes-Benz - Hyundai Coupe, 2006 р.в. - власність дружини.

Зарплата декларанта - трохи більше двохсот двадцяти трьох тис. грн. Виплата компенсації для оренди житла або найму готельного номера - шістдесят три тис. п'ятдесят грн.

У порівнянні з 2015 роком, в 2017 сума готівки дещо зменшилася. І склала: вісімдесят дев'ять тисяч євро, сто сімнадцять тисяч п'ятсот п'ятдесят доларів, триста сорок п'ять тисяч гривень.

На його банківському рахунку - сімнадцять тис. двісті п'ятдесят чотири грн. У дружини готівкою чотирнадцять з половиною тис. доларів, дві тис. шістсот євро.

Фотографії

Ігор Мосійчук
Игорь Мосийчук

Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Відео

Під час зйомки програми "Разом" на телеканалі «Прямий» між Ігорем Мосійчуком та Сергієм Шаховим сталася сутичка. Представник депутатської групи "Воля народу" заявив Мосійчуку, що той повинен бути чоловіком і не ходити по гей-парадам.

Ігоря Володимировича така заява дуже розлютила. Він піднявся і підійшов до опонента, вимагаючи від того вибачень. Словесна перепалка між ними продовжилась.

Нардеп від "Радикальної партії" вимагав вибачень. Говорив Шахову: «Вибачся або отримаєш разом із Лещенко (нагадаємо, 10.08.2018 після ефіру на каналі Newsone відбулася бійка між ним і Сергієм Лещенком (представником БПП). Я жодного разу не був на гей-параді. Вибачся. Ти - баба, ти - просто баба базарна».

У відповідь Сергій Володимирович сказав: «Ти просто хвора людина». У свою чергу, Мосійчук парирував, що його кривдник був у Януковича обнальщіком. Шахов вдарив Мосійчука, обізвавши при цьому «твариною», і той впав. Але незабаром піднявся і кинувся на кривдника з палицею.

Невідомо, чим би все закінчилося, якби не ведуча телепрограми, якій довелося виступати в ролі «рефері» між двох «вогнів». Шахов продовжував називати Мосійчука провокатором, говорив: «Іди корів паси, зрозумів?»

На щастя, на цьому сутичка закінчилася. Згодом Ігор Володимирович вибачався в соцмережі Фейсбук за те, що дав здачі. Він написав у коментарі: «... Упав на хвору ногу. Відчуваю себе більш-менш. Обробив поранену ногу мазями. Відходжу. За інцидент шкодую. Більше ніяких коментарів не буде!»

На каналі ютуб можна знайти й ряд інших скандальних відео, пов'язаних із особистістю Мосійчука. Наприклад, ще один компрометуючий відеоролик, де він разомі з озброєним автоматом чоловіком у балаклаві ставить на коліна бердянських даішників.

Є відео, на якому нардеп вимагає від співробітниці лікарні пояснень. Він кричить на жінку, матюкається, погрожує.

Після того, як Рамзан Кадиров, голова Чеченської Республіки доручив відкрити на Мосійчука та деяких інших народних обранців кримінальну справу, і доставити до РФ через публічну підтримки бойовиків, винних у подіях в Грозному, Ігор Володимирович звернувся за допомогою відеоролика до Рамзана Ахматовича:

«Ти прислав своїх собак-зрадників на нашу землю. Ми вбиваємо їх тут і прийдемо за тобою. І допоможемо нашим братам звільнити Ічкерію від таких собак, як ти. Слава Україні! Слава вільній Ічкерії!» І розстріляв портрет Кадирова.

Не можна забувати про те, що якихось три роки тому Ігор Мосійчук отримав хабар за допомогу в бізнесі. Незважаючи на те, що все було знято на відео, сам депутат не визнав себе винним і сказав, що все змонтовано. Йому загрожувало 13 років ув'язнення, але вже через кілька місяців депутата випустили на свободу.

Посилання

Фейсбук.

Офіційний сайт, Верховна Рада України, його сторінка.