Родичі міністра науки і спорту Канади Кірсті Данкан століття тому приїхали до Канади з України, передає Інформатор. Про це сама міністр оголосила під час церемонії відкриття Генконсульства України в Едмонтоні.

«На початку ХХ століття моя сім'я приїхала в Канаду з України і оселилася на Заході», – сказала Данкан. Вона додала, що її предки з часом втратили контакт з родичами в Україні. «Коли мігранти прибували до Канади, то часто втрачали зв'язок з родиною, рідше писали листи», – наголосила міністр.

За словами Данкан, відкриття Генконсульства України «посилить і так міцну дружбу між нашими державами». «Сьогодні – важливий історичний і дуже емоційний для мене день», – підсумувала вона.

Як відомо, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд теж має українське походження. За рішучу підтримку нашої держави її ще в 2014-му оголосили персоною нон-грата в Росії. Всього ж серед членів чинного федерального парламенту Канади українське походження мають більше 10 депутатів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що глава МЗС Канади передумала їхати в Україну. 28 серпня, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд повинна була відвідати Київ з робочою поїздкою, але скасувала її.

Фріланд перебувала з візитом в Німеччині і звідти повинна була їхати в Україну. Сталося так, що їй довелося терміново вилетіти до США, де повинні відбутися переговори, які пов'язані з вільною торгівлею між США, Канадою і Мексикою і відбудуться у Вашингтоні. Крім того, був скасований робочий візит до Франції, де глава МЗС Канади мала провести ряд зустрічей.

Нагадаємо, що Канада засудила відкриття російського мосту через Керченську протоку. Канадський уряд вважає таку дію порушенням суверенітету і територіальної цілісності України. Цю інформацію повідомила Христя Фріланд, глава канадського МЗС.

Нагадаємо, канадський прем'єр оригінально привітав українців з Днем Незалежності.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Христя Фріланд поділилася патріотичним фото.

Також портал "Знай.uа" писав, що США відкликали послів з трьох країн.