Польська влада продовжує активно вести роботу по поверненню з Російської Федерації уламків літака Ту-154М. Літак, або те, що від нього залишилося Польща планує повернути за сприяння Парламентської асамблеї Ради Європи.

За інформацією європейських ЗМІ, відповідний проект резолюції ПАРЄ розгляне в жовтні.

"Постійний відмова від повернення уламків та інших доказів з боку влади Росії є зловживанням правом, але також у Польщі є припущення, що Росії є, що приховувати", - йдеться в документі.

Згідно Чиказької конвенції країна, на території якої сталася авіакатастрофа, зобов'язана повернути всі уламки і матеріальні цінності після завершення слідства країні, якій належав апарат.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому Росія відмовляється повертати уламки літака Ту-154М, на якому в 2010 році розбився польський президент Лех Качиньський, тим самим затягуючи слідство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники польської комісії з розслідування авіакатастрофи Ту-154 під Смоленськом у 2010 році, в якій загинув президент республіки Лех Качинський, знайшли хімічні сполуки і сліди вибухівки на 107 уламках літака.

"Докази свідчать, що залишки вибухових речовин були мінімум на 107 елементах літака, насамперед на металевих частинах крісел", - сказано в матеріалі тижневика Gazeta Polska.

Варто нагадати, що голова Смоленської підкомісії Антоні Мацеревич заявив про новий доказ вибуху на борту літака Ту-154М, який розбився в квітні 2010 року під Смоленськом. Він зазначив, що це доводить дослідження, проведені експертами з Національного інституту авіаційних досліджень Вічітського університету.

Нагадаємо, Путін отримав прозорий натяк щодо Смоленська.

Як повідомляв Знай.uа Польща зважилася на кардинальні заходи проти Росії.

Знай.uа писав, Росія приховала від Польщі основний доказ у справі Смоленської катастрофи.