Вищі навчальні заклади України платять за електроенергію як комерційні структури. Все це лягає на плечі батьків студентів, які з останніх сил тягнуться, щоб дати освіту дітям.

Про це заявив на засіданні Верховної Ради України народний депутат від партії «Наш край» Сергій Шахов.

На думку політика, мільярди гривень надходять в кишені олігархів саме через неправильні законіи, які дозволяють «обдирати» комунальні заклади, а значить і українців в цілому.

«Саме вищі навчальні заклади, школи, дитсадки сьогодні платять за електроенергію як комерційні структури. Я зареєстрував проект постанови №8376, яка скасовує постанову Кабінету Міністрів про підвищення ціни на електроенергію для комунальних підприємств, освітлення на вулицях, а також шкіл, дитсадків та вищих навчальних закладів, які сьогодні платять гроші олігархам в кишені», – розповів Шахов.

Популярні новини зараз
На Україну чекають дивні зміни: відома відьма попередила Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

За словами нардепа, мова йде про 125 мільярдів гривень щорічно.

«Це ллється з кишень батьків у кишені олігархів», – зазначив депутат.

Також Шахов нагадав, що цієї зими в Кропивницькому в семи дитсадках, трьох школах і пологовому будинку відключили газ і електроенергію.

Крім того, політик розповів, що «Наш край» продовжує збирати підписи «Ні підвищенню ціни на газ».

«Це також стосується і шкіл, і вищих навчальних закладів, і пологових будинків, а також пенсіонерів, які сьогодні не можуть платити за послуги ЖКГ», – підсумував Сергій Шахов.

Раніше ми повідомляли, що Сергій Шахов різко висловився щодо деккомунізаціі, зазначивши, що в країні є речі набагато важливіші.

«Перш за все, політикам потрібно подумати – як живуть люди. В якому стані. Чи вони хочуть цих змін. Або ж вони хочуть їсти. Думаю, що, насамперед, потрібно нагодувати людей й декомунізувати мізки політиків і чиновників, а вже після цього думати про можливе перезавантаження і перейменування вулиць, областей і так далі», – зазначив він.

Більше того, стверджує нардеп, сьогодні у Верховній Раді є інша, більш важлива завдання.

«Немов у парламенті більше нічим займатися. Сьогодні в Раді завдання – максимум- це дати робочі місця і можливість «вижити» простій людині. Дати нормальні зарплати, нормальні пенсії», – підкреслив він.