Насалик Ігор - український нардеп і політик, а з 2016 року міністр енергетики та вугільної промисловості. Культурист бодібілдер.

Біографія

Дата народження: 25.11.62.
Є дружина і діти, два сини.
Навчався на інженера, служив в армії. До своєї політичної діяльності працював водієм, радником директора з економіки «Корона», президентом «Техноінвестцентра» і «Техно-Центру». На даний момент - міністр палива та енергетики.

Бодібілдер, навіть посів третє місце в 2013 році за версією WBPF.

Ігор Насалик
Ігор Насалик

Сім'я

Рідне місто Насалика - Олександрія, воно знаходиться в Кіровоградській області.
Кар'єра і суспільна діяльність

Після університету Насалик два роки працює провідним фахівцем в Ульяновську в місцевому Центрі мікроелектроніки. Однак уже в 1992 році він отримує посаду радника на Короні і Сапфір, з питань економіки. Так працює ще три роки. Після очолює «Техноінвестцентр», завдяки якому ступає на високу кар'єрну драбину. Намагається використовувати всі наявні зв'язки, в тому числі і серед родичів, друзів і навіть податкової.

Замішаний в шахрайстві з ПДВ-операціями щодо експорту енергоносіїв. Масові перевірки податкової служби його компаній могли привести до арешту Насалика, однак той вирішує балотуватися в ВР. Вибори проходять для нього з успіхом, а заодно вирішуються і всі проблеми. Дивно, але офіс, в якому зберігалися всі документи, які потрібно було показати податковій, після його виборів просто згорів.

Ігор Насалик
Ігор Насалик

Бізнес Насалика все росте і в 1998 році його «Техноінвестцентр» став «Техно-центром», під яким створювалися СПД однолітки, які ухиляються від податків і після закриваються. Для виведення грошей використовувався банк «Дністер».
Після обрання нардепом Насалик відчуває себе впевненіше і його структури починають робити масові закупівлі енергоносіїв у національного виробника, а за кордон продають вже набагато дорожче. Так і створювалося статок Ігоря Степановича.

Освіта

Після школи вчиться на інженера в державному університеті ім. Франка у Львові. Закінчує університет в 1989 році і отримує спеціальність інженера оптоелектронних систем.

Кар'єра і бізнес

Після революції Насалик знову входить до складу парламенту, за тим же 85-м округом, з якого починав. Але тепер він уже в складі переможної партії «Блок Петра Порошенка». Ігор Степанович, як стверджують деякі джерела, на той момент був одним з основних спонсорів для БПП, його внесок колосальний. Експерти ж кажуть, що своїми "пожертвуваннями" він і заробив собі таку високу посаду.

Однак є й інший варіант. На той момент була сильна боротьба політичних сил за місце міністра, так як цей пост - ключ для вирішення енергетичних проблем бізнесу. Тому Насалика відносять до Коломойського, називаючи його протеже олігарха. Одним з фактів, які свідчать про це, є те, що на Насалик залишив посаду першого заступника міністра енергетики Діденку, якого неодноразово звинувачували у сприянні інтересів Коломойського.

Будучи міністром енергетики, Ігор Степанович призначає Е. Шітілова на місце «уповноваженої» щодо постачання антрациту з території тимчасово окупованих територій ДНР і ЛНР.

міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик
міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик

У 2014 році також проводилися і вибори мера столиці, навесні. І Ігор Степанович Насалик також балотувався на це місце, але міським головою Києва від Радикальної партії так і не став, зазнавши невдачі на виборах.

Але бажання повторити минулий досвід з Калушем його переслідує і далі. У 2015 році балотується на виборах мера Івано-Франківська, але програє їх. Насалик говорив, що може вирішити всі проблеми Івано-Франківська лише за 4 роки. Але мабуть, тверезі мешканці міста не повірили йому. Або ж знали частину біографії політика.

14.04.2016 його призначають міністром енергетики в новому уряді Володимира Гройсмана.

Далі сталося ще досить цікава подія. Насалик усіма силами заважав роботі призначеного Кабміном досвідченого професіонала у вугільній сфері Станіслава Толчина. Ця людина могла перешкодити Насалику і Шітілову дерибанити дохід від закупівель вугілля, але все таки не вдалося і вони продовжують цим займатися.
Скандали

Компромат і чутки

У політиці Ігор Насалик швидко освоївся, в 98-му році - нардеп 85-го округу, в 2002-му - 86-го округу. Всі вони в Івано-Франківській області. Після цього він, будучи деякий час в «Нашій Україні», вирішує змінити партію і вибирає «Регіони України». Однак тут Насалик не приживається і через три роки входить в «УНП».

Так як до РУ починають гірше ставитися, йде до Тимошенко, але багато чого в її фракції він не досягає і перед виборами йде в нову партію «Еко + 25%». У неї ж входить і його покровитель, П.Димінський. Також бере участь у виборах на пост голови Калужа і його обирають.

Мерство Насалика

За час Насалика на посаді мера Калуш начебто дуже непогано розвивається, але це виявилося лише красивою ширмою. У Калуші майже не залишилося вільної землі, її всю розпродали місцевим фірмам або ж привласнили. І всі ці фірми будь-яким чином, але пов'язані з тодішнім мером міста.

Ігор Насалик
Ігор Насалик

Але, з іншого боку, жителі міста ставляться до нього по різному. Деякі, яких в принципі не сильно стосувалася земля міста, дійсно вдячні, адже в Калуші з'явилися дороги, вчасно платили зарплату, та й великих проблем не було. Як здавалося.

Через деякий час він хоче зайняти посаду голови в обласному осередку УНП. І в 2006 році очолює її. А ось тут починається ще один досить цікавий період в житті Насалика. Адже він не просто очолив УНП, а "зрушив" минулого голову свого друга - тодішнього мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.

Лідер і спонсор УНП Юрій Костенко залишився дуже злим на Ігоря Степановича через те, що він очолив його партію. Між ними досить часто траплялися розбіжності. Наприклад, під час поїздки Костенко в Івано-Франківськ, його закидали яйцями «бійці» Насалика, та ще й кричали гучні фрази на кшталт «Ганьба розкольнику».

Для подібних цілей у Ігоря Степановича завжди були бійцівські хлопці. Все через його тісні зв'язки з відомим кримінальним авторитетом «Бешеным» (Ігор Лаюк), а також ще один кримінальний елемент «Ібрагім», який знаходиться на хорошому рахунку серед львівського криміналітету.

До самого кінця другого терміну на місці мера Калуша, І. С. Насалик готується до великої політики. І дійсно грає в ній велику роль, завдяки своїм образом «затятого націоналіста». І через євромайдан він потрапляє до складу VIII скликання ВР України.

Мільйонний борг

Буквально рік тому Насалик потрапив досить у великий скандал. Виявилося, що в 2014-му році він взяв в борг 3.3 мільйона доларів, які з якихось причин не захотів віддавати. Суд з ним довго не церемонився і наклав арешт на його квартиру і заміський будинок.

Здавалося б, що це абсолютно нормальний процес для наших політиків, але тут ситуація трохи глибше. Насалик абсолютно нічого не вказав про цей борг у своїй декларації. А згідно із законом повинен був.
Тобто, тут не просто "взяв в борг і не віддав", а повноцінна стаття "Ухилення від сплати податків".

Офшори

Декларація Насалика в принципі аж занадто порожня. Адже крім цього боргу, він забув там вказати свій бізнес. А мало того офшорний.
Журналістське розслідування показало, що у сім'ї Насалика є бізнес, який знаходиться на Віргінських островах. У 2015-му році там все було записано на самого депутата, але незабаром він все переписав на свою дружину, яка, до речі, громадянка РФ.

Вугілля з ДНР

А ось влітку 2016- го року з'явилося досить дивне відео, де Насалик вже аж занадто мило розмовляє з "міністром" самопроголошеної ДНР. Він домовився про те, що з окупованих територій привозили вугілля в Україну.
Гроші окупантам, звичайно, даватиме не саме Насалик.

Это пиздец — министр энергетики Украины Насалик, в Донецке, мило беседует с одним из главарей ДНР об угольных схемах. При этом весело смеётся, когда сепар ему расказывает где выгодно держать украинские войска. Пока у террористов будут деньги — они будут воевать бесконечно. Каждый вагон угля, купленный у них этой министерской тварью, который он теперь ещё и перепродает за границу — это мины и снаряды ежедневно убивающие наших пацанов. Это предательство государством своих солдат.

Posted by Максим Иванищев on Sunday, 17 July 2016

У 2017 році в декларації Насалика у вигляді доходу 3 145 373 грн. З них:
• 528 340 грн. - це зарплата;
• 26 573 грн. - за відчуження рухомого майна;
• 260 738 грн. - за оренду;
• 700 000 грн. - повернута фінансова допомога;
• Решта - відсотки з депозитів.

У дружини Насалика за той же рік дохід склав трохи більше 2,5 мільйона гривень.

Банківські вклади насправді вражаючі, і зроблені вони в різних банках: Ощадбанк, Приват, Укргазбанк. З готівкових в декларації в гривнях - 600 тисяч, в доларах - 20 тисяч. У дружини готівкою 10 тисяч доларів.
З нерухомості у самого Ігоря Насалика ділянка землі в Процовому розміром 1200 кв. м. і ще одна ділянка в Козині - 370 метрів квадратних. У дружини трохи більше: ділянка в Козині (1,51 тисячі кв. м.), половина київського офісу (129,7 метрів квадратних), київська квартира (287,7 кв. м.).

У Ігоря Степановича картини відомих художників, є 11 дорогих годинників, 8 антикварних статуй. У дружини годинник Chanel, соболина коротка куртка, 3 шуби, ювелірні вироби.

Ігор Насалик і його дружина
Ігор Насалик і його дружина

Крім того, у Насалика також є Mercedes-Benz S500L, у дружини теж Mercedes, але GLE400.

Фотографії

Ігор Насалик
Ігор Насалик

Ігор Насалик
Ігор Насалик

Ігор Насалик
Ігор Насалик

Відео