Верховна Рада цього скликання проголосує за зняття недоторканності

Таку заяву зробив народний депутат Сергій Шахов в ефірі телеканал NewsOne.

“У 2004 році Ющенко став президентом і зняли недоторканність з місцевих рад і обласних рад. Нічого не змінилося. Не тільки я буду голосувати, проголосує майже весь парламент. Буде конституційна більшість за зняття недоторканності. Всі розуміють, що недоторканність не дає ніякого імунітету”, – заявив нардеп.

“Там всі кришують один одного. Сьогодні, як і в 2005, 2007 році, коли зняли недоторканність з депутатів міських і облрад, нікого не покарали тоді. Тільки з Батьківщини Лозинського, який вбив людину. Побили Левченка-хоч когось покарали? Ні, нікого не покарали. Вбили Самарського-покарання ніхто також не поніс”, – пояснив політик.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також нардеп підняв питання зняття недоторканності з Кабінету міністрів.

“Сьогодні Жданов – не спортсмен, але управляє Міністерством. Насалик, який вбиває шахтарів. Позавчора загинув хлопець через загазованість в шахті, впав і потонув у відстійнику. Коли покарають Насалика за те, що гинуть шахтарі, за те, що люди голодують? Коли взагалі Кабмін покарають за страждання українців? Коли покарають олігархів, які володіють монополією – газом, водою, нафтою?”, – заявив Шахов.

Політик звернув увагу на проблему переслідування журналістів в Україні. Як приклад він навів справу Сергія Самарського-журналіста, а за сумісництвом депутата міської ради Сєвєродонецька, вбитого минулого року. Шахов нагадав, що вбивць Самарського прокуратура не може знайти вже майже рік.