Юлія Тимошенко звинуватила президента Петра Порошенка та його корумповане оточення у намірі привласнити вітчизняну газотранспортну систему. Саме так лідер «Батьківщини» розцінила намір влади продати 49% української ГТС.

«До завершення роботи корумпованої влади залишилося півроку. Півроку Порошенку залишилося нівечити країну. Українські владні щури починають бігти з корабля, забираючи все, що можуть винести. Вони задумали забрати все, що в України ще залишилось цінного. Це дембельський акорд», – зазначила вона сьогодні під час прес-конференції у Києві.

На думку Юлії Тимошенко, за наслідками «реформ» чинної влади в народу залишилося лише два стратегічних активи – сільськогосподарська земля та ГТС. Остання приносить до бюджету близько 3 млрд дол. – сума, що дорівнює розміру видатків на оборону, – і тому цей ласий шматок президент та його оточення намагаються прибрати до рук.

«І прикривається цей процес такими поясненнями, що ГТС скоро перетвориться на металобрухт, після будівництва Північного потоку-2 не буде газу, щоб транспортувати через нашу ГТС. Усе це – обман. Якщо ГТС перетвориться на металобрухт, то навіщо вони її в нас забирають? У 20 разів дешевше, ніж вона коштувала», – обурюється лідер «Батьківщини».

Єдиним вірним стратегічним рішенням для України, переконана Голова партії, має бути збільшення об’ємів власного видобутку.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Вона нагадала, що держава видобувала понад 60 млрд кубометрів природного газу проти нинішнього 21. Держава також має трильйон кубометрів лише розвіданих запасів газу, що дозволить довгі роки наповнювати вітчизні сховища, забезпечувати власних споживачів, і навіть імпортувати.

«Перше, що ми робитимемо, це розгорнемо видобуток природного газу після президентських виборів, повністю забезпечимо себе нашим газом, повністю наповнюватимемо нашу ГТС і експортуватимемо газ до Європейського Союзу», – запевнила політик.

Юлія Тимошенко заявила, що «Батьківщина» наполягатиме на ухваленні законопроекту №8107, який заборонить відчуження української газотранспортної системи, і попередила владу та її потенційних партнерів по корупційній оборудці, що після виборів все відчужене всупереч інтересам українців майно та родовища будуть повернуті до державної власності.

«Одразу після того, як народ України прибере Порошенка з посади президента, газотранспортна система, так само як шельф Чорного моря, так само як «Криворіжсталь», буде повернута народу України. І я це стверджую як зобов’язання, яке я на себе беру. Якщо вони, не дай Боже, за ці 6 місяців у народу України заберуть – ми повернемо», – наголосила вона.

Також після виборів лідер «Батьківщини» пообіцяла ліквідувати «Нафтогаз» та всі інші посередницькі структури. Демонополізація ринку, за її словами, дозволить українцям отримають природний газ, який належить їм за Конституцією, за ціною щонайменше вдвічі нижчій за сьогоднішню, – переконана Юлія Тимошенко.