Якби не принципова позиція лідера Радикальної партії Олега Ляшка, закон про українську мову сьогодні не був би ухвалений Верховною Радою за основу.

Таку думку у коментарі виданню Інформатор висловив політичний експерт Мар’ян Ощановський.

«Як ми бачили, мовний законопроект був проголосований не з першого разу. Його кілька разів провалювали депутати Блоку Петра Порошенка – тої самої фракції, фактичний керівник якої розповідає, як захищає українську мову. На практиці виявилося, що частину президентської фракції не надто цікавить розвиток української мови», – сказав експерт.

На його думку, ситуацію по мовному закону переламав Олег Ляшко.

«Якби не наполягання очільника Радикальної партії продовжити розгляд законопроекту і його нищівна критика на адресу Порошенка щодо подвійних стандартів, думаю, депутати так і розійшлися б, не проголосувавши за мовний закон. Ляшко у даній ситуації показав себе, як ідейний захисник української мови», – зазначив він.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як відомо, сьогодні ВРУ ухвалила проект закону №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Серед авторів законопроекту значаться народні депутати Микола Княжицький («Народний фронт»), Ірина Подоляк («Самопоміч»), Марія Матіос (позафракційна), Андрій Лозовий (РПЛ).

Під час розгляду проекту закону про українську мову Олег Ляшко звинуватив Петра Порошенка у тому, що президент «любить» українську мову на бордах, тоді як його фракція провалює прийняття документу.

«Президент Порошенко розвісив по всій країні борди: «Віра», «Мова», «Армія». Але для нього ці питання – передвиборна спекуляція і технології, чим він все життя займається. І сьогоднішнє голосування у парламенті, коли президентська фракція не підтримує закон про українську мову – цьому підтвердження», – підкреслив Ляшко.

Ми переламали ситуацію і парламент таки проголосував за закон про державну мову. Фракція БПП не голосувала за цей закон. Я з трибуни звернувся до Порошенка і нагадав йому, як сильно він любить мову на своїх бордах, і закликав його дати команду своїй фракції голосувати. Після цього закон нарешті ухвалили. Це ще один доказ того, що Порошенко - фарисей, який спекулює на питаннях мови, армії, церкви і з бордів дурить народ. Сподіваюся, українці це побачать і зроблять висновки.

Geplaatst door Олег Ляшко op Donderdag 4 oktober 2018

Політик наголосив, що не дасть нікому обдурювати українців.

«Порошенко з бордів намагається обдурити народ, що він так любить українську мову. Петре, любиш українську мову – то дай команду своїй фракції голосувати за закон. Любиш українську мову – так говори нею в сім’ї та оточенні. В іншому випадку, це фарисейство! Обдурити народ не вийде, бо ми розкриємо людям очі на правду. Ми – голос народу у парламенті», – зазначив лідер РПЛ.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко подякував президенту РФ Володимиру Путіну за те, що той зробив Україну більш європейською.