Крім того, що Головко Валерій, наділений владою, кажуть, що він успішно продає посади голів РДА. Його не раз звинувачували в цьому, але отримати будь-яких коментарів нікому не вдалось, адже його охороняє спецзагін «Сокіл». Напевно, сьогодні більш важливо захищати самого себе, а не країну від ворога. Валерій Анатолійович любить багато говорити про АТО. Так чому ж на війну йдуть молоді недосвідчені хлопці? А навчені й добре озброєні практикуються на активістах і навіть жінках. Із таким підходом незабаром кожен чиновник почне ховатися за підрозділом. А на війну й зовсім відправлять жінок або людей похилого віку.

Біографія

Народився 14 грудня 1965 року.

Стрілець. За східним гороскопом: рік Дерев'яної Змії.

Національність: українець.

Віросповідання: православний.

Жителі міста Полтава та області незадоволені діями Головко. Вони неодноразово висловлювали своє невдоволення мітингами. Однак це ні до чого не призвело. Підступитися до політика, якого захищає спецпідрозділ швидкого реагування «Сокіл», не можуть навіть журналісти. Про те, щоб поговорити з головою Полтавської облдержадміністрації, можна тільки мріяти.

Валерій Головко
Валерій Головко

Надійна охорона у вигляді озброєного до зубів спецпідрозділу - і ніякі біди не страшні. Поки добре озброєний підрозділ захищає голову ПОДА, до зони АТО посилають «зелених» хлопців. Щоправда, син політика чомусь став винятком. Він вміло приховує його від мобілізації. Тим часом жителів області закликає йти служити батьківщині.

Як заявив Валентин Ващенко (політичний експерт), на Полтавщині - кращі показники, покликаних до ЗСУ. Така ефективність стала результатом роботи керівника області Головко. Одночасно відзначається, що його син призовного віку вдало оминув шість мобілізаційних хвиль.

Полтавчани, висловлюючи свою недовіру до голови ОДА, вимагали у президента його відсторонення від посади. Є відповідна петиція, в якій протестуючі зазначають, що Головко закриває очі на зловживання інших чиновників-підлеглих і йому не місце на цій посаді. У документі вказується, що керівник ОДА ховається від громадян, уникає спілкування з людьми, не чує їх звернень і не виконує взятих на себе зобов'язань.

Однак, незважаючи на це звернення та те, що в Полтаві пройшли кілька мітингів, на яких незадоволені городяни звинувачували політика в зловживанні службовим становищем, він протягом чотирьох років продовжує займати посаду глави області.

Сім'я

Народився та виріс у селі Ленінськ (перейменовано на Байконир), Кзил-Ординська область, Казахстан.

Сімейний стан: одружений. Сім'я: дружина - Світлана Анатоліївна, син - Володимир.

Освіта

У 24 роки отримав диплом про закінчення Полтавського кооперативного інституту, спеціальність - «економіст».

1992-1994 рр. - вчиться на менеджера зовнішньоекономічної діяльності в Українському інституті ринкових відносин та підприємництва. Одночасно у нього виходить поєднувати навчання в Харківському регіональному інституті держуправління Національної академії при Президентові України. Озброюючись знаннями на відстані, він при цьому успішно займається бізнесом.

Кар'єра і бізнес

Трудову діяльність розпочав після закінчення Полтавського кооперативного інституту - працював в Управлінні торгівлі міськвиконкому Полтави на посаді старшого інженера протягом двох років.

Валерій Головко
Валерій Головко

Наступний рік - заступник директора в Полтавському товаристві «Легенда». Коли навчався в двох інших інститутах, став співвласником полтавського ринку "Полімпекс", потім - його генеральним директором.

Валерій почав займатися торгівлею разом із братом Володимиром ще з 90-х. А потім і зовсім заволодів центральним речовим ринком. З 2013 року дружині Головко належать акції підприємства. Ще один сімейний бізнес-актив - полтавський ЦУМ. З 2002 року Головко - директор ЗАТ «Торговий дім ЦУМ».

Депутат Полтавської облради вступив до партії «Фронт Змін» під проводом Арсенія Яценюка. Через два роки - нардеп від «Батьківщини».

З 26.12.2014 р. призначений президентом головою Полтавської ОДА.

Компромат і чутки

Ставши главою, Головко Валерій Анатолійович вирішив взятися за справу по-господарськи: розставивши потрібних людей на ключових постах. На перший план у нього виходило не поліпшення плачевного економічного становища в регіоні, а особисте збагачення. Його незаконні дії викликали велике суспільне роздратування. На мітинг виходили чоловіки, жінки, пенсіонери. Однак у Головка - надійна озброєна охорона.

Валерій Головко
Валерій Головко

Крім цього, полтавці, як і багато інших українців впевнені, що військові дії на сході України припиняться, як тільки на позиції вийдуть досвідчені військові, які навчені стріляти та вести тактичну війну, а не молоді хлопці, які гинуть або повертаються каліками, так і не навчившись тримати автомата в руках. Тим часом «Сокіл» та інші аналогічні підрозділи захищають не батьківщину, а українських багатих владних чиновників.

За даними сайту Скелет-інфо, покупка-продаж посад обходиться в кругленькі суми. Веб-ресурс зазначає, що посада голови Полтавської райдержадміністрації коштує 150 тис. доларів. Купити крісло голови Миргородської РДА можна трохи дешевше - за 120 тис. доларів.

Корупція у нас в країні перейшла всі можливі межі. Посади чиновників просто купуються й продаються. То про яку владу в країні може йти мова? Валерій Головко, наприклад, торгував посадами за допомогою керівника його апарату Миколи Білоконя. За даними ЗМІ, той мав необережність похвалитися своїми досягненнями і частиною заробітку вдало провернутої «справи».

Валерій Головко
Валерій Головко

Як зазначає Скелет-інфо, голова Полтавської ОДА продав посади 16 голів РДА. Неприємно, що боротьба з корупцією у нас в країні - це всього лише мішура створення прозорої держави. І всі великі корупціонери залишаються при владі. Справжні ділки продовжують жити і діяти за старими встановленими канонами.

Декларація колишнього депутата облради від «Фронту змін» і екс-нардепа від «Батьківщини» Валерія Головка за 2017 рік свідчить про наявність у ноього двох невеликих ділянок землі загальною площею трохи більше 3 гектар, які знаходяться в селі Коломацьке Полтавський району.

У власності дружини - дві квартири (184.40 і 69.5 м²) в Полтаві. Їй також належить нежитлове приміщення на 524.70 м² в обласному центрі. Валерію Анатолійовичу - нежитлове на 80.20 м². Два гаража (на 48 і 19,7 квадратів) і садовий недобудований будинок (279,50 квадратних метра) - також у власності дружини.

З одягу декларант вносить соболину шубу дружини, куплену за 200 тис. грн. Річ придбали 1 січня 2014 року. І ювелірні прикраси: золоті сережки з діамантами (вказані, як подарунок).

У гаражах сімейства 5 транспортних засобів: «Ленд Ровер Рендж Ровер», 2014 р.в., «Мерседес-Бенц» V 250, 2015 р.в. і водний гідроцикл «Бомбардир» GTX LTD, 2010 р.в. Дружині належать «Ленд Ровер Рендж Спорт», 2014 р.в. і ВАЗ 211140, 2011 р.в. Загальна вартість тільки двох «Ленд Роверів» - майже три мільйони: 2 млн. 874 тис. 557 грн.

У власності дружини - не тільки акції ПрАТ "Полімпекс", а й ПАТ "Росави". Їй належать корпоративні права ТОВ "На посошок" (60%), ЧМП "СервісКонсалт" (100%) і ТОВ "Агрофірма "Золоте Руно"(92%).

Дохід від занять підприємницькою діяльністю дружини склав понад один мільйон гривень, від продажу рухомого майна - шістдесят тисяч гривень. Кредитний договір Головко з банком складено на суму понад мільйон гривень. Крім зарплати, він також отримує пенсію в розмірі 62 тис. 83 грн.

Якщо говорити про грошові активи сімейства, то на банківських рахунках глави ОДА 300 тис. доларів. Готівкою у нього - 250 тис. доларів. Третім особам Головко позичив 308 тис. доларів і 100 тис. доларів. У дружини - 150 тис. грн. готівкою.

Говорячи про процвітання корупції у нас в країні, хочеться наостанок відзначити, що в травні 2018 року Геннадій Сікалов, головний редактор полтавського видання "Останній Бастіон" повідомив про те, як керівник ПОДА зловживає владою. І не тільки він, а й інші чиновники області, які в тандемі з головою облдержадміністрації дозволили будівництво газової свердловини в полі, розташованому поруч із селом Савинці, що на Полтавщині.

Валерій Головко
Валерій Головко

Зроблено це було незаконним шляхом заради особистих інтересів високопоставлених осіб регіону. Главред у деталях описав те, що йому було відомо про чутки навколо земельного наділу. І надав відеоматеріали, а також документальні докази, де зафіксовано факти, що стосуються незаконного переоформлення ділянки землі посеред поля.

Громадські слухання з приводу будівництва свердловини не проводилися. Чиновники до протестувальників не виходили. Вони приїжджали на об'єкт у супроводі озброєних осіб. Але ж гідророзриви пов'язані з використанням шкідливих хімічних речовин. І несуть загрозу навколишньому середовищу, а також здоров'ю жителів довколишнього села.

Місцева влада не тільки Полтавської, а й інших областей вершить беззаконня. Українська еліта не звертає на простих людей увагу, зневажає їх, вважаючи нижчим класом. Та чи відповідатимуть полтавські чиновники і корупціонери інших регіонів за все по закону?

Фотографії

Валерій Головко
Валерій Головко

Валерій Головко
Валерій Головко

Валерій Головко
Валерій Головко

Відео

Посилання