Оболонський районний суд Києва призначив попередню дату виступу колишнього президента України Віктора Януковича, підозрюваного у державній зраді. Відповідну заяву зробив керівник судового процесу Владислав Дев'ятко.

Справа Януковича
Справа Януковича


У суді прийняли рішення про дати наступних засідань. А саме визначили резервні дати, це - 19 жовтня, щодня з 22 жовтня по 26 жовтня, і з 29 жовтня по 31 жовтня.

Справа Януковича
Справа Януковича

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Це резервні дати. Тобто ми плануємо, що вже 22 жовтня у нас виступить захисник Байдик, а 23 жовтня ми зможемо почути звернення до суду з останнім словом Віктора Федоровича Януковича. Зараз оголошується перерва до 9:00 19 жовтня", - прокоментував суддя.

Справа Януковича
Справа Януковича


В ході минулого слухання суд також розглянув клопотання адвоката Горошинським і визначив йому дату для закінчення свого виступу в судових дебатах. Сам він сподівається наступного разу завершити виступ протягом трьох годин.


Справа Януковича: зміна захисників та обвинувачення

Справа Януковича
Справа Януковича


Загалом за весь процес по держзраді у Януковича кілька разів змінювалися адвокати.

З прокурами інша ситуація, вони ті ж самі - Максим Крим та Руслан Кравченко. Судові дебати по стороні захисту почалися тільки минулого місяця. Тоді від Януковича виступали двоє юристів: держадвокат Юрій Рябовол, а потім платний адвокат Олександр Байдик.

Справа Януковича
Справа Януковича


Сторона обвинувачення попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Справа Януковича
Справа Януковича

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.


Дивіться: Справа Януковича: суд оголосив дебати


Нагадаємо, Азаров продав Клюєву прем'єрське крісло за 140 мільйонів доларів.
Як повідомляв Знай.ua, соратника Януковича збираються позбавити недоторканності.
Також Знай.ua писав, адвокат Януковича зробив суперечливу заяву про розумові здібності підзахисного.