Сьогодні заборгованість шахтарям складає приблизно 1 млрд і 100 мільйонів гривень, до нового року міністерство заборгує півтора мільярди гривень

Це свідчить про те, що міністр Насалик є непрофільним, кишеньковим та олігархічним, який просто грабує українських шахтарів. Таку заяву в ефірі одного з телеканалів зробив народний депутат від партії «Наш край» Сергій Шахов, пише Рoliteka.

“Ситуація загострена. Зараз в шахті Капустіна, Лисичанськвугілля, перебуває 23 шахтаря, вже п’ять діб знаходяться під землею на глибині 600 метрів, дев’ять людей госпіталізовано до лікарень. Шахтарі готові голодувати, тому що їм не виплачують зарплату вже п’ять місяців. Також сьогодні почали страйкувати працівники Селідовугілля і шахти №9 “Нововолинська” Львіввугілля”- пояснив політик.

“Що стосуєтья модернізації шахт — треба сьогодні повністю модернізувати шахти, завести інвестора, і це не такі великі гроші, 500 млн доларів для України і для іноземних партнерів, але треба щоб була державна гарантія і підтримка. Але такої підтримки Міністерство енергетики та вугільної промисловості не дає”, – констатував Шахов.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

“Вугілля везеться з Африки, з Америки, з РФ, везеться контрабандою з “Л/ДНР”, міністру невигідно видобувати українське вугілля. Якщо запустити інвестора і дати побудувати шахти, то за півроку ми можемо в 18 разів збільшити видобуток вугілля. Сьогодні за рік мільйон тонн всього видобувають українські шахти, з 33 шахт лише 4 в Україні прибуткові”, – повідомив нардеп.

“Потрібно не просто поставити представника міністра в регіони, а повністю перезавантажити Міністерство енергетики та вугільної промисловості, розділити його на дві частини. Міністерство вугільної галузі в один бік, і енергетики — в інший. Має бути конкурентоспроможність між цими відомствами”, – підсумував Шахов.