В середу, 24 жовтня, в приміщенні "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція, присвячена критичному стану вугільної галузі України. Заборгованість перед шахтарями на держпідприємствах продовжує зростати і становить майже 1 мільярд гривень.


Перед інтернет-аудиторією і журналістами виступили голова профспілки шахти "Курахівська" Олексій Сорока, голова Незалежної профспілки шахтарів України Михайло Волинець і народний депутат України від політичної сили "Наш край" Сергій Шахов.

"Кишенькові міністри хочуть зруйнувати вугільну галузь. Ту саму, яка може дати 5% приріст ВВП України. За ці гроші ми зможемо побудувати 400 тисяч квартир. Вдумайтеся: всім військовим, колишнім учасникам АТО, можна було б дати квартири. Шахтарі вже відмовляються від допомоги волонтерів. Вони хочуть показати всій країні, що коїться, привернути увагу. Коли діти голодують, що сказати батькові? Що йому ще лишається, окрім як йти страйкувати? Ми втрачаємо шалену кількість наших кадрів. Кваліфіковані люди мільйонами мігрують за кордон. А вугільна галузь є реальною альтернативою газу. Того самого, який для населення нещодавно підняли на 23%, а взагалі він виріс в ціні в сім разів".


"Це – звичайнісіньке прикриття для менеджерів Нафтогазу, які грабують населення. Саме шахтарі є однією з тих сил, що можуть підняти країну. Ми не тільки аграрна, а й індустріальна держава. Олігархи руйнують зараз індустріальний потенціал країни. Час розігнати Кабмін, поки немає виборів президентських та парламентських", – наполягає Сергій Шахов.


"Ігор Насалик доклав максимум зусиль, щоб ті пласти, які вкрав син Януковича, знову опинилися в руках останнього. У міністра є власний бізнес-інтерес. Він доводить до банкрутства окремі підприємства, видобуток на яких вже впав у десять разів. Міністр особисто причетний до цієї афери", – згодний Михайло Волинець.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Чому не платять гроші шахтарям? Це – звичайні українці. Вочевидь міністру гроші простіше віддати в Африку, в Америку. Ошукали країну на 50 мільярдів гривень прибутків. Без роботи сидять 70 тисяч шахтарів. Через тендери міністр закуповує необхідні матеріали за ціною в чотири рази дорожчою – і ті не відповідають за якістю", – підкреслює народний депутат Сергій Шахов.


Нагадаємо, Шахов показав, чим обернуться для шахтарів витівки Насалика.
Як повідомляв Знай.ua, Шахов попередив Кабмін про неминуче.
Також Знай.ua писав, Шахов пояснив, з чого насправді наповнюють бюджет України.