Проросійського британскького бізнесмена підозрюють в організації кампанії, яка займалася пропагандою виходу з ЄС

Відповідне звинувачення було оголошено Аарона Бенксу. Зарубіжні ЗМІ пишуть про те, що підприємець передав близько 8 мільйонів фунтів на розвиток цієї програми. Офіційним джерелом інформації є британські правоохоронні органи.

Британське Національне агентство з боротьби з злочинністю початок відповідне розслідування за даним фактом. Виходить, що Росія, як зацікавлена сторона в даному конфлікті, спонсорувала серйозні світові зміни.

Посередниками в Британії були лобістські групи Better for the Country і Leave.EU. Також надійшла інформація, що кошти надійшли з "надійних джерел", що і підтверджує про надходження грошей з закордону.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Сам же бізнесмен не визнає свою провину заперечує звинувачення в його адресу. За його словами, жодних фінансових операцій він не провертав.

"Я британський платник податків і я ніколи не отримував жодних грошових коштів з-за кордону", - запевняє Бенкс.

Відзначимо, що раніше його діяльність вже викликала сумніви і запитання. Так, в 2014 році він спонсорував Партії незалежності Сполученого Королівства, яка активно просувала ідею виходу з ЄС. Вже тоді йому задавали питання з приводу його позиції.

Також, за повідомлення закордонних ЗМІ, Бенкс був помічений в спілкуванні з російськими послами. Цей нюанс він прокоментував з наступної позиції: нібито обговорювали з російським чиновником можливість покупки бананової ферми. Це були бізнес-переговори і ніякої політики, запевняє Бенкс.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ФБР у справі: черговий скандал з Tesla і Маском потряс світ.

Як повідомляв портал Знай.uа, улюбленцеві Омеляна Бабейчуку перекрили кисень, перевірять кишені до останньої копійки.