Конфіскація Одеського нафтопереробного заводу https://gordonua.com/news/money/odesskiy-neftepererabatyvayushchiy-zavod-konfiskovali-v-polzu-ukrainy-198860.html у представників минулої влади на користь держави затьмарила злочини членів нинішньої правлячої верхівки. Про це повідомляє видання Известия.

Справа в тому, що поки розслідувалося кримінальне провадження за фактом масштабного контрабандного ввезення палива на територію України олігархом Сергієм Курченко, народний депутат від партії "Народний Фронт" Сергій Пашинський організував схему з незаконного продажу запасів нафтопродуктів з Одеського НПЗ, Херсонського нефтеперевалочногокомплекса та Васильківської нафтобази.

Одним з перших про це публічно заявив народний депутат від фракції БПП Дмитро Добродомов https://www.rbc.ua/rus/news/pashinskiy-shemah-kurchenko-otmyl-mln-grn-1431947742.html 18 травня 2015 року. У свою чергу, слова нардепа Добродомова підтвердила Служба безпеки України, яка направила https://korrespondent.net/business/companies/3521275-sbu-pryznala-vorovstvo-toplyva-s-odesskoho-npz у ГПУ відповідні докази.

У відповідь на що піднявся в суспільстві резонанс. Генеральна прокуратура 22 травня 2015 року зареєструвала кримінальне провадження № 42015000000000944 . В принципі Сергій Пашинський не намагався приховувати свою причетність до продажу "палива Курченко". Компанія, що на незаконних підставах реалізовувала паливо (речовий доказ по справі Курченко), входила до складу бізнес-групи "Фактор".

Бенефіціаром останньої виступає олігарх Сергій Тищенко, тісно пов'язаний з нардепом від "Народного Фронту" Сергій Пашинським. У той же період Кабінет міністрів очолював Арсеній Яценюк, а МВС – Арсен Аваков. Усі вони однопартійці Пашинського, що, швидше за все, і вплинуло на рішення Пашинського не обтяжувати себе спробами заплутати сліди.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Виходячи з матеріалів досудового розслідування, люди Пашинського змогли привласнити нафтопродуктів орієнтовно на суму в розмірі 341,1 млн гривень.

Тим не менш, за інформацією з джерел, розслідування про розкрадання палива з Одеського НПЗ групою Пашинського, яке повинно було бути конфісковано і піти, наприклад, на потреби армії, ніхто не припиняв. Швидше за все, найближчим часом слідство продемонструє свої результати і справу направлять до суду разом з обвинувальним актом.

В іншому випадку можна буде констатувати , що Пашинський обзавівся "індульгенцією".