За результатами соціологічного дослідження, проведеного наприкінці жовтня, найбільш ймовірними кандидатами на перемогу у президентських виборах є лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко (14,0%), чинний Президент України Петро Порошенко (12,7%) та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович (11,7%). Інші кандидати отримають меншу підтримку виборців: Святослав Вакарчук і Юрій Бойко – по 11,2%, Володимир Зеленський – 10,3%, Анатолій Гриценко – 8,7%, Олег Ляшко – 6,8%, Андрій Садовий – 1,8%.

Про це йдеться в соціологічному дослідженні, опублікованому виданням «Eutoday.net» з посиланням на міжнародний дослідницький центр BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute).

Дослідники зазначають, що для отримання більш точних результатів вони змінили процедуру спілкування з тими виборцями, які напевне вирішили взяти участь у голосуванні, але ще не визначилися зі своїм кандидатом. За допомогою розширених інтерв’ю частина опитаних все-таки вказала політиків, за яких вони проголосують з найбільшою ймовірністю. Більшість голосів від таких опитаних відійшла на користь Святослава Вакарчука (7,2%), Вадима Рабіновича (6,3%) та Володимира Зеленського (5,1%) і це дещо змінило загальні результати соціологічного дослідження. Автори зазначають, що в опитуванні були вказані прізвища тих політиків, які з найбільшою вірогідністю братимуть участь у президентських виборах.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (Бельгія) у період з 25 до 31 жовтня 2018 року. Загальна кількість респондентів склала 2012 осіб. Метод опитування – прямі інтерв’ю. Ймовірна похибка – 2,2%.