Смерть Катерини Гандзюк – не випадковість. У цій трагедії замішані конкретні люди, яким не подобалася принциповість та активна громадянська позиція покійної.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив блогер Михайло Шнайдер.

"Настав час називати речі своїми іменами. Катю Гандзюк Убили. Убили за її принципову позицію. Убили за її чесність і непідкупність. І у цього жахливого злочину є замовник. Є той, кому була вигідна смерть цієї сильної дівчини. А ще є ті, хто його покриває. Наші "доблесні" правоохоронні органи абсолютно бездарно розслідують цю гучну справу, і у мене виникають великі сумніви в тому, що вони хочуть знайти винного у вбивстві Каті. Кілька місяців вони не можуть встановити замовника. А може просто не хочуть? Тому єдиний вихід це відставка. Бездарне керівництво повинно піти. Деякі депутати вже почали усвідомлювати весь що відбувається жах. Вони заявили про наміри блокувати трибуну Ради, якщо питання про створення тимчасової слідчої комісії за фактами нападів на активістів не буде поставлено на голосування в першу чергу. І я повністю підтримую таке рішення", - зазначив блогер.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

На думку Шнайдера, такі комісії на жаль не приносять вагомого результату, а гучні справи так і лишаються не розкритими:

"Але як показує практика, результати роботи таких комісій дорівнюють нулю. Винні мають бути покарані, а даремні керівники МВС разом з міністром повинні піти. Вести блоги і фотографувати пейзажі Італії, у них виходить краще, ніж керувати міністерством. Іншого варіанту просто бути не може", - підсумував Шнайдер.

До слова, українці таку позицію підтримали, натякають на бездіяльність відповідних органів у коментарях:

Дивіться: активісти вимагають назвати замовників вбивства Катерини Гандзюк

Нагадаємо, спливли нові деталі смерті Гандзюк. Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко заявив, що активістка з Херсона Катерина Гандзюк не померла, це було вбивство. Також "Знай.ua" писав, активісти назвали ім'я "посередника" у вбивстві Гандзюк.