Для того, щоб українці не виїжджали за кордон на заробітки, потрібно створити умови, коли кожен матиме гідне робоче місце із середньою зарплатнею мінімум 500 євро.

«Чому їдуть? Бо не мають робочого місця з гідною зарплатою та не відчувають себе в захисті та безпеці. Не мають перспективи», - підкреслив лідер «Громадянської позиції».

Гриценко додав, що трудова міграція - не та ситуація, коли можна поставити шлагбаум та не пустити людей. Політик впевнений, що примус не спрацює. Тому треба створити умови.

«Якщо тут буде 500 євро, а за кордоном 700, то ніхто не поїде. Чи це фантазія? Ні. Це реальність», - каже Анатолій Гриценко.

Він нагадав, що разом із Українською Радою Бізнесу підписав Меморандум «Країна рівних можливостей з потужною економікою», де разом із 68 асоціаціям розробили план економічних змін.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

«Це принципово важливо, щоб держава працювала чесно. Тоді і бізнес свою частину шляху проходить чесно. Якщо влада справді буде так працювати, то питання робочих місць та гідної зарплати вирішується», - впевнений Анатолій Гриценко.

Політик додав, що бізнесу вигідно, щоб українці працювали і тримались за посаду. Саме тому деякі підприємці вже платять зарплатню до тисячі євро.

«Не всі. Деякі кажуть: якщо нас не будуть обирати при реєстрації бізнесу, при отриманні дозволів, ліцензій, в судах, на митниці, тоді все піде в фонд зарплати. Тоді людина отримає гідну зарплатню, а потім гідну пенсію», - вважає лідер «Громадянської позиції».

Держава, за його словами, не повинна заважати бізнесу та займатись рейдерством. Після того, як згори підуть такі позитивні імпульси, бізнес це відчує.

Нагадаємо, раніше лідер «Громадянської позиції» розказав про три пріоритети роботи своєї команди після виборів.