Згідно з рейтингом країн за рівнем багатства Україна знаходиться на одній з найнижчих позицій, що свідчить про необхідність швидких та економічних реформ. А їх реалізація багато в чому буде залежати від результатів президентських виборів. Однак економічні ідеї більшості кандидатів в президенти – необґрунтовані або ж не мають механізмів реалізації в життя. Про це заявив політолог Тарас Семенюк.

«Слабкою ланкою практично всіх кандидатів у президенти є те, що вони видають бажані речі за дійсні. Їхнім економічним гаслам бракує чіткого механізму досягнення поставлених цілей. Одним лише бажанням економіку не збудуєш, адже для цього необхідні реальні кроки та практичні дії», - вказав аналітик.

Зокрема, на думку експерта, найбільше маніпуляцій спостерігається у фаворитів президентської кампанії.

«Приміром, Тимошенко доволі часто говорить про енергоефективність та низькі ціни на газ. Звичайно, це питання є надзвичайно актуальним, однак зниження цін на газ є доволі популістським гаслом. І чимало експертів сходяться на тому, що така політика призведе до чергових корупційних схем» , - зауважив політолог.

Експерт також вважає, що євроінтеграційний курс чинного президента Петра Порошенка навряд чи зміниться в разі його переобрання.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

«Кардинально змінювати діючий курс Порошенко не буде. А це, в першу чергу, євроінтеграційні процеси та пошук нових ринків. Однак вже зараз можна стверджувати, що такий вектор виявився провальним. Асоціація з ЄС була підписана, однак реальної інтеграції, на жаль, не відбулося», - наголосив Тарас Семенюк.

Дещо інші ідеї пропонує Олег Ляшко, який на відміну від інших політиків, переводить фокус уваги на внутрішній економічний потенціал країни.

«Олег Ляшко пропонує так званий «економічний україноцентризм». Його Радикальна партія запам’яталася тим, що ініціювала законопроект «купуй українське», який підтримав навіть глава уряду. Стиль поведінки Ляшка мені нагадує Трампа чи Ердогана, котрі намагаються проводити країноцентричну, а в чомусь навіть націоналістичну економічну політику по відношенню до зовнішніх ринків», - додав політолог.

Шляхом же до економічного зростання країни експерт називає зростання зайнятості населення.

«На мою думку, орієнтація на внутрішній економічний розвиток, створення продукту із доданою вартістю та вихід з-під економічного панування інших країн є тими діями, що зможуть врятувати українську економіку. Такі заходи дають змогу створити нові робочі місця та вивести країну із кризи», - завершив політолог.

Нагадаємо, нещодавно Олег Ляшко поставив ультиматум українській владі