«Асоціація платників податків України» закликала Верховну Раду і Міністра юстиції Павла Петренка розглянути запропонований нею законопроект

Делегати XIІІ позачергового З’їзду Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» звернулися до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Міністра юстиції України Павла Петренка з офіційним клопотанням.

У ньому представники асоціації закликають уряд «розглянути на законодавчому рівні нашої держави законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо унормування діяльності та державної реєстрації Всеукраїнських громадських об’єднань (рег. № 7372 від 07.12.2017 р), який забезпечить абсолютне право громадян на свободу об’єднання, гарантованого Конституцією та міжнародними договорами України».

За словами представників Асоціації, цей законопроект спрямований на захист прав і законних інтересів платників податків.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В організації зазначили, що через недосконалість українського законодавства в чинній редакції Закону України «Про громадські об’єднання» діяльність Асоціації виявилася «поза законом». Проблема полягає в тому, що зараз в законі відсутні будь-які норми, що регламентують можливість членства в громадських організаціях юридичних осіб.

Через це існування ВГО «Асоціація платників податків України» ставиться під загрозу, оскільки більшість великих платників податків, за рахунок яких і існує організація, є саме юридичними особами.

У зв’язку з цим в Асоціації вимагають, щоб розроблений її представниками проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо унормування діяльності всеукраїнських громадських об’єднань», зареєстрований Верховною Радою України 07.12.2017 за № 7372, було винесено на голосування у Верховній Раді як невідкладний.

Відповідне звернення підписав президент Асоціації, надзвичайний і повноважний посол Григол Катамадзе.