Останнє соціологічне дослідження від Київського міжнародного інституту соціології демонструє, що відрив Володимира Зеленського від Петра Порошенка у президентському рейтингу зростає, і ця різниця вже більша за статистичну похибку.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Петро Олещук, повідомляє 24 канал.

Відрив Зеленського, який займає другу позицію, від Порошенка, котрий іде третім, зростає. Тепер він за значущими параметрами (загальна кількість опитаних та ті, хто візьмуть участь у голосуванні) вже має перевагу у 2 та 3 відсотки. А це – більше за статистичну похибку. Тож схоже, що всі "рухи тіла" чинного глави держави поки що особливої користі йому не приносять,
– підкреслив Петро Олещук.

Політолог також наголосив, що вихід у другий тур Володимира Зеленського та лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко на президентських виборах у березні 2019 року не видається неймовірною ідеєю.

Крім цього, Петро Олещук звернув увагу на зниження рейтингу потенційного кандидата Святослава Вакарчука.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

"Рейтинг Вакарчука "просів" до трохи більше 2%. Очевидно, його виборець втомився чекати, коли ж він нарешті визначиться зі своєю участю", – пояснив політолог.

Водночас він зазначив, що для реальних перетворень у державі люди вважають за потрібне не лише змінити політиків, а й переформатувати "правила гри". Опитування показало, що за це виступає понад 50% респондентів.

"Уроки недалекого минулого, коли електорат використовували як "одноразовий народ" під час постійної перетасовки публічних масок, все ж впливають на свідомість громадян. Але поки що це усвідомлення дуже своєрідно відображається на електоральних настроях", – вважає Петро Олещук.

Як відомо, за даними останнього всеукраїнського опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології, Володимир Зеленський посідає друге місце у рейтингу потенційних кандидатів у президенти (14,6% серед тих, хто визначився з вибором). На першому – Юлія Тимошенко (21,2%). Петро Порошенко займає третю позицію з 11,6% підтримки. У другому турі Володимир Зеленський перемагає і Петра Порошенка, і Юлію Тимошенко.


https://24tv.ua/politika_tag2228/