Міністерство закордонних справ України позитивно поставилися до прийняття Палатою представників Конгресу США резолюції по Україні і засудження агресії Росії. У Палаті розкритикували напад на українські кораблі на Азові і закликали припинити будівництво "Північного потоку-2", повідомляє речник МЗС Катерина Зеленко на своїй сторінці в Twitter.

В повідомленні висловлюється подяка України Палаті представників Конгресу США за ухвалення резолюції, що засуджує провокаційну поведінку Росії в Керченській протоці, а також пропозицію всьому світовому співтовариству об'єднатися для протистояння російської агресії. Також вітається вираження незгоди з завершенням будівництва трубопроводу "Північний потік-2". Спікер МЗС підкреслює, що він відіграє політичну роль, а не є бізнес-підприємством.

Президент України також подякував політикам США за прийняття резолюції, засудження дій Росії та визнання Голодомору геноцидом українського народу. Петро Порошенко підкреслив, що це рішення безсумнівно історичне.

Палата представників Конгресу США визнає порушення міжнародного права Росією, про що повідомляється на її сторінці в Facebook. Резолюція закликає російську сторону відпустити захоплених моряків і повернути кораблі Україні, а також припинити перешкоджати судноплавству в Керченській протоці.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

США запевнили у своїй прихильності в наданні українському уряду економічної, політичної допомоги, а також у сфері безпеки для забезпечення незалежності України та її демократичного розвитку.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Росія в жаху: парламент Європи ось-ось прийме резолюцію, яка закликає закрити порти для російських кораблів з Азовського моря всі країни-члени ЄС.

Як повідомляв портал "Знай.uа": адміністрація Трампа різко засудила підлий напад російського флоту на корабель України в Керченській протоці.

ТакожЗнай.uа" писав, що Дмитро Пєсков примудрився знайти користь навіть там, де її бути не може – у відмові Трампа від зустрічі з Путіним.