Європейський суд скасував санкції проти колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, який втік у Росію. Таке рішення було винесено в середу, 19 грудня, передає Радіо Свобода.

"Рішення Ради ЄС від 5 травня 2015 року, про внесення змін в рішення З 2014 року щодо обмежувальних заходів стосовно деяких осіб, організацій та органів, що було пов'язано з ситуацією в Україні, анулюються, в тому пункті, який стосується пана Миколи Яновича Азарова ", - йдеться в постанові суду.

Нагадаємо, раніше Азаров рассказал чому план Медведчука не працює. Послався на соціологію.

Азаров пояснює, чому олігарх Рінат Ахметов виступає проти консолідації опозиційного табору

Політтехнолог В'ячеслав Азаров на своїй сторінці в Facebook анализирует результати соцопитування КМІС.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На думку політтехнолога, соціологія показує, що план Віктора Медведчука щодо об'єднання опозиції працює.

«Головне, що опитування КМІС ясно показує - план Медведчука по об'єднанню немайданного електорату працює - у Юрія Бойка 11 %, у «Опозиційної платформи - За життя» - 11, 3 % (серед тих, хто визначився виборців)», - констатує політтехнолог.

Раніше експерти заявляли, що суд у справі Януковича зобов'язаний дати Ставницкому право на показання свідків.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України 2012-2014 рр Едуард Ставицький просить суд по справі Януковича допитати його в якості свідка на найближчому засіданні 19 листопада. Відповідну заяву Ставицький відправив колегії суддів та її голові Владислав Дев'ятко 7 листопада. Також 16 листопада екс-міністр зробив публічне відеозвернення з цього приводу, передають евроСМИ.

"У мене є безліч доказів правого нігілізму, що проявлявся всі ці п'ять років щодо мене і моїх колишніх колег. Я хочу під присягою розповісти правду про те, як усе відбувалося насправді, який був шантаж, як мене просили дати брехливі свідчення у справі Януковича і так далі. Я дуже хочу, щоб світова громадськість і, в першу чергу, народ України дізналися про все це", - заявив Ставицький.