Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили керівника псевдо-громадської організації на вимаганні грошових коштів від колишніх власників одного зі столичних банків, про що повідомляє прес-служба відомства.

Як йдеться у повідомленні, оперативниками було встановлено, що зловмисники заснували громадську організацію, відкриту нібито для захисту прав вкладників банку, в який була запроваджена тимчасова адміністрація. При цьому справжнім мотивом було використання компромату, з допомогою якого негідники планували повернути вкладникам, за певний відсоток, і близьким родичам гроші, який зараз зависли на депозитах і рахунках установи.

Шахраї за допомогою деяких співробітників банку протягом дев'яти місяців, використовуючи спеціальні технічні засоби зняття інформації, фіксували матеріали для шантажу екс-власників. Співробітниками СБУ зафіксований факт вимагання керівником фальшивої організації 4.2 мільйона гривень в обмін на знищення їм зібраного компромату.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Керівник псевдо-громадської організації був затриманий правоохоронними органами в одному з офісів Києва згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання всіх грошових коштів неправомірної вигоди.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що дитяча лікарня у Боярці знову осоромилася з вимаганням коштів за лікування. Лікарі лікувального закладу, крім раніше зданих аналізів та проведеного лікування зажадали з піклувальника дитини 1700 гривень за те, що теж "робили їй деякі аналізи і давали їй деякі ліки".

Як повідомляв портал "Знай.uа": харківський апеляційний суд прийняв рішення випустити з СІЗО під заставу п'ятьох поліцейських, підозрюваних у жорстокому побитті пасажирів міського метрополітену, а також у вимаганні хабарів. Четверо негідників раніше звільнили зі служби, а щодо решти тривають службові перевірки.

ТакожЗнай.uа" писав, що в Україні зростає кількість випадків рейдерства з залученням псевдоактивистов. Найбільш примітний випадок – скандал, пов'язаний із судовим рішенням по справі про компенсації псевдожертвам пожежі на нафтобазі під Васильковом, яка сталася у 2015 році.