Між Росією та Україною зростає ризик прямого зіткнення.

Про це у ефірі "Радіо Свобода" попереджає американський військовий аналітик, колишній працівник «відділу Росії» в Міноборони США Марк Симаковски.

За його словами, Україні варто готуватися до протистояння з регулярними російськими військами.

Симаковски зазначає, що Кремль може зважитися на відкриту агресію через мляву реакцію Заходу на останню атаку флоту РФ біля Керченської протоки.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Путін може отримати неправильний сигнал від Заходу. Може відчути, що відповідь США і ЄС не така консолідована, як раніше, навіть незважаючи на наявність діючих санкцій проти Москви… У росіян може з'явитися привід сподіватися, що якщо вони знову зроблять щось для дестабілізації України, то не зіткнуться з рішучою відповіддю США», — говорить військовий аналітик.

Для отримання Кремлем чіткого сигнал Симаковски радить зробити три кроки: збільшення військової допомоги США Україні, особливо для прикордонників; посилити санкції, в тому числі включити в списки учасників атаки в Керченській протоці. Третій крок - дипломатичний бойкот представників РФ.

«Не думаю, що ми повинні винагороджувати Росію зустрічами з президентом Путіним у той час, поки українські моряки перебувають під арештом», — підкреслив Симаковски.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час шторму, який обрушився на окуповану Керч на минулих вихідних, у міському торговельному порту затонув 14-метровий буксир "РБТ-18"ростовської компанії "Магнус" з 700 дизельного палива на борту, пише "Російська газета". В результаті інциденту ніхто не постраждав – на даний момент екіпаж судна перебуває на березі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нещодавно на окупованому півострові Крим у коледжі сталася стрілянина. Її влаштував студент цього ж навчального закладу. Загинули 20 людей, ще десять перебували в лікарні в Москві.
"Знай.uа" писав, що незаконно окупованих Росією територіях Донецька і Луганська серйозно прибуло військової техніки. Керувати всією цією "розкішшю", звичайно, нікому.