Сайт Володимира Зеленського, який той створив для реєстрації своїх прибічників, атакували хакери. Після атаки сервіс не працює до цього часу.

За словами керівника діджитал-напрямку команди Зеленського Михайла Федорова, за хвилину після запуску ресурса на заповнення форми реєстрації навалилась величезна кількість запитів і досягла 5 мільйонів – через це сервери перестали приймати запити і сайт "ліг".

Федоров зазначив, що атака була спланованою і дорого коштувала своїм замовникам, адже команда зробила багато для захисту ресурсу, зокрема сервери, на яких сайт розміщено, розташовані у США.

"Ми ретельно приховували створення цього сайту. Але, вочевидь, хтось все ж таки дізнався". Михайло Федоров

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Наразі команда намагається відновити роботу ресурсу. Незважаючи на атаку, деяким громадянам навіть вдалось скористатись сторінкою – заповнено 20 тисяч реєстраційних форм, а також 7 тисяч "розширених анкет" для тих, хто бажає приєднатись до команди. Звідки саме було здійснено атаку, наразі невідомо - фахівці займуться розслідуванням після того, як ресурс запрацює.

Нагадаємо, що рішення актора і шоумена Володимира Зеленського балотуватися в президента абсолютно нікого не здивувало і не стало сенсацією, оскільки його рейтинг в даний час просто зашкалює. Так вважає політолог Володимир Фесенко, про що він повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Він зазначив: "Я давно говорив, що він піде на вибори. З таким рейтингом гріх не балотуватися. І він точно не технічний кандидат, а один з фаворитів майбутніх виборів. Він, звичайно, має повне право і на висунення, і на новорічне привітання українському народу. Вчора це робили відразу кілька потенційних кандидатів на пост Президента".

Як повідомляв портал "Знай.uа": міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що за 2018 рік українці стали більш вільними і сильними.