Центральна виборча комісія офіційно вже зареєструвала першого кандидата в президенти на чергових виборах, які відбудуться 31 березня 2019 року.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, першим кандидатом став екс-міністр екології та природних ресурсів України, юрист Ігор Шевченко, якому видано посвідчення кандидата на пост президента України встановленої форми.

У ЦВК відзначили, що громадянин України Ігор Шевченко особисто подав заяву про самовисування кандидатом на пост президента України разом з доданими документами.

"Розглянувши зазначені документи, Комісія встановила їх відповідність вимогам закону України" Про вибори президента України "та зареєструвала кандидата на пост президента України на чергових виборах президента України 31 березня 2019 року Шевченко Ігоря Анатолійовича, 1971 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, президента Благодійної організації "Успішна Україна", безпартійного, самовисування ", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялось, що Ігор Шевченко став також першим офіційно зареєстрованим кандидатом у Президенти України – він подав документи в Центральну виборчу комісію в перший день передвиборчої кампанії – 31 грудня.

Зазначимо, що Центральна виборча комісія 3 січня затвердила кошторис президентських і парламентських виборів. Постановою затверджено кошториси по трьом бюджетними програмами: "Проведення виборів президента України" на суму 2,354 млрд грн; "Проведення виборів народних депутатів України" на суму 1,949 млрд грн; "Функціонування Державного реєстру виборців" на суму 223 млн грн. Також затверджено кошторис витрат ЦВК підготовку і проведення чергових виборів президента України 31 березня 2019 на суму 266 млн 30 тис. 808 грн.

Нагадаємо, ЦВК оприлюднила список тих, хто подав документи для реєстрації кандидатом на виборах президента України. Всі вони, крім відповідних документів, внесли грошову заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала виборча кампанія.

Також Знай.ua писав, кандидатам в президенти запропонували пройти специфічний тест