Повернути Україні окуповані території Донбасу можна за 5 років - за один президентський термін.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав Анатолій Гриценко.

«За два тижні, як хтось обіцяв, я не можу обіцяти. Я говорю умовно, бо якби це залежало тільки від нас», - сказав лідер «Громадянської позиції».

Він підкреслив, що в першу чергу треба перекрити частину кордону з Росією, яка зараз не контролюється та через яку йде нова техніка та боєприпаси. Після цього необхідно роззброїти всі воєнізовані формування.

«Тих, хто катував та вбивав, треба затримати та ізолювати, щоб люди жили спокійно. Зброю вилучити, взяти під надійну охорону. Рубль вивести та завести гривню. Там фактично діє російське законодавство. Треба завести українське», - каже політик.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Окрім цього, за його словами, з тих людей, які не вийшли за межу злочину, спільно з представниками України та міжнародної спільноти, необхідно утворити тимчасові адміністрації, які забезпечать порядок та контроль.

«Там воєнний комунізм, не працює економіка. Не захищена власність», - зауважив Гриценко.

Також Анатолій Гриценко наголосив, що про екологічні проблеми, проблеми розмінування, амністію.

«Тим, хто вбивав, катував, прощення не буде. Тим, хто повівся пасивно, але не вийшов за межі кримінального кодексу, буде прощення та шанс жити далі. Цю лінію буде провести непросто», - додав лідер «Громадянської позиції».