Президент України Петро Порошенко ввів в дію таємну постанову Ради національної безпеки і оборони України датовану 26 грудня 2018 року "Щодо підсумків введення воєнного стану в Україні".

Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 грудня 2018 року "Щодо підсумків введення воєнного стану в Україні "(додається, таємно)", - повідомляється в документі.

Контроль за виконанням даного рішення покладається на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Турчинова Олександра Валентиновича.

Нагадаємо, після російської агресії в Керченській протоці уряд України прийняв рішення ввести в окремих регіонах країни воєнний режим, задля дотримання заходів безпеки. Особливий стан було було запроваджено у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Воєнний стан тривав рівно 30 діб, в період з 26 листопада по 26 грудня.

Як повідомляв портал Знай.ua, українська влада може повторно ввести правовий режим воєнного стану у разі прямої російської агресії.

За словами ветерана АТО Гліба Бабича, після керченського нападу чергова російська агресія стане ще більш жорстокою і владі доведеться знову запроваджувати воєнний стан.

Також Знай.ua писав, незважаючи на скасування воєнного стану в Україні, правоохоронці продовжують вкручувати хвости. В областях, де було введено воєнний стан, зафіксовано значне зменшення кількості кримінальних злочинів.