Президент Російської Федерації Володимир Путін боїться Японію менше, ніж Китай.

Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін. Він переконаний, що Путін боїться Китай, бо там швидко нарощують армію і можуть захотіти "відвернути населення від економічних проблем патріотичною риторикою", передає сайт "Главред".

Крім того, глава Росії ображений на китайську владу, бо не може з нею домовитися.

"Якраз китайців Путін боїться. І це, загалом-то, зрозуміло, тому що Китай швидко зростає економічно. Точніше — ріс, зараз у нього проблеми", — зазначив аналітик.

Експерт переконаний, що центр сили Китаю збільшується: він швидко нарощує збройні сили.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Тому Путін змушений шукати врівноважуючу структуру проти зростаючого Китаю в Японії", — наголосив політолог.

За його словами, Японію Путні боїться менше, бо вона не заявляє імперських амбіцій.

"І не претендує ні на що, крім чотирьох островів. А зараз начебто навіть і двома островами готові задовольнитися. Так що для Путіна це вигідна угода. Питання лише в тому, як вона буде сприйнята в Росії", — сказав він.

У свою чергу, Орєшкін наголосив, що з Китаєм у Путіна не виходить домовитися.

"Путін багато разів намагався з ним домовитися, вибудувати союз Росії і Китаю проти Сполучених Штатів, але вони на це не пішли. Це добре відомо. Китай не хоче вступати в які-небудь юридично зобов'язуючі домовленості з Москвою. Він, скоріше, зайнятий вирішенням проблем з США", — додав російський аналітик.

Він також стверджує, що для Путіна це прикрість, бо він вважав себе противагою США.

"А Пекін ясно Росії сказав: "Знаєте, у нас тут труднощі зі Штатами, нам не до вас. Зачекайте, будь ласка". Так що Путін на Китай ображений. І це одна з причин його широких посмішок на адресу Токіо", — розповів Орєшкін.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін хоче, щоб Японія допомогла йому послабити західні санкції. Заради цього він готовий пожертвувати двома з чотирьох підконтрольних Росії Курильськими островами.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Юлія Тимошенко на з'їзді своєї партії офіційно заявила, що прийняла рішення балотуватися в українські президенти.

Також "Знай.uа" писав, що напередодні виборів українського президента кандидати розповідають людям про свої плани, окреме місце в яких відводиться Криму.