Російський президент Володимир Путін хоче, щоб Японія допомогла йому послабити західні санкції. Заради цього він готовий пожертвувати двома з чотирьох підконтрольних Росії Курильськими островами, про що повідомляє "Обозреватель", посилаючись на слова опозиційного політика Іллі Пономарьова.

Як він вважає, домогтися дружби з Токіо уряду Росії буде дуже непросто.

Політик підкреслив, що думка звичайних росіян про передачу островів для Путіна не має значення. Як він заявив, що для цього у Кремля є ефективна пропаганда на російському телебаченні. З її допомогою людям пояснять, що мова йде про двы скелы, які не мають принципового значення і на яких ніхто не живе".

Пономарьов розповів: "Ці два острови мають значення тільки потоками міграції риби. Ця скеля – як в Україні був спірний з Румунією острів Зміїний, який мав значення лише для територіальних вод, щоб потім видобувати там нафту і газ. Для Росії це те ж саме. Ніхто там не живе, військового значення не має, але земля зайвою не буває".

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

У той же час він не виключає, що історично питання цілком може вирішити компромісом. З чотирьох островів Японії віддадуть два маленьких, а великі Росія залишить собі.

Він зазначив: "Питання в тому, що Путін хоче щось виторгувати за це, він хоче мати Японію союзником проти західних санкцій".

У той же час політик переконаний, що Японія не бажає загострювати власні територіальні суперечки з Китаєм, з причини чого не визнає російським аннексований Крим. Тим не менше, експерт упевнений, що японці можуть "прорвати санкціонну блокаду". Він припустив: "Думаю, що навколо цього ведеться торгівля. Але тут все накладається на чисто японський національний характер".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що нардеп Надія Савченко ніяк не пов'язана з ФСБ і була використана, не усвідомлювала, що робить.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Юлія Тимошенко на з'їзді своєї партії офіційно заявила, що прийняла рішення балотуватися в українські президенти.

Також "Знай.uа" писав, що напередодні виборів українського президента кандидати розповідають людям про свої плани, окреме місце в яких відводиться Криму.