Після того як співак Святослав Вакарчук заявив про відмову від участі у виборах президента, частина його електорату може перетекти до Володимира Зеленського, який вже подав документи до Центральної виборчої комісії для участі у перегонах. Про це заявив політолог Петро Олещук.

«Важко сказати, до кого може перетікати електорат Вакарчука. Тим паче, що сам Вакарчук поки що не заявив, кого він може підтримати на виборах. Але якась частина, я думаю, може перейти до Зеленського», – зазначив Петро Олещук.

За словами політолога, на відміну від Вакарчука, який довго вагався з рішенням щодо походу в політику, Зеленський оголосив про свої наміри брати участь у виборах президента у новорічну ніч. І це сприяло зростанню його рейтингів, повідомляє "РБК".

Так, за даними останнього опитування Центру досліджень та комунікацій Аctive Group, рейтинг Володимира Зеленського сягнув 20,5%, що лише на 0,3% менше, ніж у Юлії Тимошенко. Також популярності керівника «Кварталу 95» сприяла дискредитаційна кампанія, яку розгорнула проти нього команда чинного президента Петра Порошенка.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

«До цього значна частина виборців твердо не вірила у те, що Зеленський балотуватиметься. І, я думаю, що йому допомогла дискредитаційна кампанія, яку проти нього розгорнули в ЗМІ насамперед зусиллями чинного президента і його команди. Ця дискредитація, швидше, зіграла на руку Зеленському. Тому що дозволила потрапити в інформаційні стрічки, бути постійно в заголовках», – пояснив експерт.

Водночас Петро Олещук вважає, що у Володимира Зеленського є шанси перемогти у президентських виборах.

«Шанси пройти в другий тур є. А якщо є шанси пройти в другий тур, то є шанси і перемогти в ньому. Але відносний чи абсолютний успіх Зеленського залежатиме, в першу чергу, від явки виборців, від спроможності мобілізувати свій електорат і привести його на виборчі дільниці», – заявив він.

Політолог також зазначив, що так званий томос-тур не допоміг чинному президенту Петру Порошенка розширити свій електорат.