Російські хакери викрали матеріали розслідування втручання Кремля у президентські вибори в США.

В інтернеті росіяни опублікували викрадені докази, зібрані спеціальним прокурором США Робертом Мюллером. Про це повідомляє The Guardian.

За даними ресурс, йдеться про розслідування Мюллера щодо компанії Concord Management and Consulting, яка нібито фінансувала хакерські операції російського агентства інтернет-досліджень (IRA).

Роберт Мюллер

"Посіпаки Путіна викрали 1000 файлів, якими Мюллер конфіденційно поділився з адвокатами обвинувачених хакерів з РФ. Ці документи завантажили на файлообмінник і поширили за допомогою акаунту в Twitter", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У свою чергу, Мюллер висунув клопотання, у якому просить суд не дозволяти захисту показувати засекречені документи у цій справі.

"Ми отримали доступ до бази даних розслідування спеціального прокурора Мюллера, оскільки ми зламали російський сервер з інформацією про справу "російських тролів". Ви можете переглянути всі файли, які Мюллер мав про ІРА та російську змову. Приємного читання!" — йшлося у повідомленні з акаунту, який опублікував матеріали.

Відзначається, що твіт опублікували у жовтні 2018 року акаунтом HackingRedstone. Відтоді цей допис видалили.

Крім того, у поданому Мюллером клопотанні до суду розслідувач стверджує, що назви та структура тек, що містять злиті файли, відповідають тим, які використовував його офіс, під час їхньої передачі, і що це робилося не загальнодоступним способом.

"Файлообмінник підтвердив ФБР інформацію, що обліковий запис, з якого опублікували матеріали, був зареєстрований з російської IP-адреси," - заявили прокурори.

Також Мюллер переконаний, що документи злили, щоб дискредитувати його розслідування.

Адвокатська компанія ReedSmith, яка представляє інтереси росіян у справі, заявила, що не виявила слідів злому своїх серверів.

Нагадаємо, на зустрічі глави Кремля Володимира Путіна з президентом Молдови Ігорем Додоном, російський президент озвучив ультиматум.

Як повідомляв портал "Знай.uа", втручання Путіна у президентські вибори неминуче: розвідка США попередила про наміри агресора.

Також "Знай.uа" писав, що активіст і громадський діяч Сергій Рубан переконаний, що зйомками серіалу Слуга народу кандидат у президенти України Володимир Зеленський убив відразу двох зайців – запустив передвиборну кампанію, а також випустив продовження всіма улюбленої історії про простого вчителя Голобородько.