Майно екс-глави МВС Віталія Захарченка більше не знаходиться під арештом. Рішенням Печерського райсуду Києва арешт був знятий з усього, чим володіє скандальний екс-міністр, а це не мало: 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири і двох машиномісць. Арешт був накладений за підозрою у справі про відмивання коштів, пише видання «Судовий репортер».

В реєстрі поки оприлюднена тільки резолютивну частину, тому невідомо, які були доводи про скасування арешту.

За даними Держархбудінспекції, дозволу на будівництво будинку в селі Романків отримувала особисто Людмила Захарченко, дружина колишнього міністра.

Наголошується, що 10 земельних ділянок розташовані в Київській області, ще десятий Донецької. Квартира, яка належала компанії, зареєстрована у Києві.

Арешт на майно був накладений у рамках кримінального провадження від 13 листопада 2014 за фактами злочинної діяльності екс-глави МВС і осіб з його найближчого оточення за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, у 2017 році в Генпрокуратурі повідомляли, що все рухоме і нерухоме майно, а також рахунки в Україні екс-глави МВС Віталія Захарченко, підозрюваного у низці злочинів, перебувають під арештом.

У липні того ж року Печерський суд Києва дозволив почати розслідування в відношенні екс-голови МВС Захарченка.

У квітні минулого року 26 квітня колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко під час прес-коференції у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича в Москві розповів, що веде власне розслідування розстрілів часів Евромайдана.

Віталій Захарченко - голова МВС за часів Януковича, ГПУ підозрює його в злочинах проти людяності під час подій євромайдан.

З 26 лютого 2014 перебуває в розшуку, Служби безпеки України, ховається від правосуддя в Росії.

Дивіться: Віталій Захарченко, "вся правда про дії в Києві три роки тому"