Президент України Петро Порошенко заявив, що державної церкви країни не буде та запросив Православну церкву України до партнерства.

Про це чинний глава держави сказав під час божественної літургії після інтронізації митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Православної церкви України Епіфанія у Софійському соборі в Києві.

Предстоятиля ПЦУ Епіфанія інтронізували

Порошенко наголосив, новострена ПЦУ буде повністю незалежною від держави.

"Ще раз підкреслю - нещодавно зареєстрована Українська Православна церква у відповідності до Конституції України є і буде незалежною від держави. В Україні не буде державної церкви. Цей конституційний принцип був і залишиться непорушним", - сказав Петро Порошенко.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Чинник очільник країни висловив переконання, що незалежність і взаємна повага відкриває шлях до справжнього партнерства держави і церкви, до спільної нашої праці задля блага країни і народу.

"У мене і у вас, ваше блаженство, є спільне бачення того, що хочуть мати громадяни України. Це порядок, безпека, добробут", - додав він.

Порошенко також зауважив, що високо цінує все, що вже зроблене усіма українськими церквами і релігійними організаціями – від волонтерства і підтримки армії до соціальної підтримки громадян.

"Пропоную рівноправне і відповідальне партнерство на обраному країною шляху. У нас дуже широке поле для співпраці", - резюмував він.

У неділю, 3 лютого, відбулася інтронізація глави Православної церкви України Епіфанія. Він вже отримав жезл від патріарха і є чинним митрополитом ПЦУ. Участь у дійстві взяли близько 150 осіб: константинопольські ієрархи, гості, верховне духовенство. Також приїхали президент Петро Порошенко, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, мер Львова Андрій Садовий, народні депутати і члени Кабміну.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній збентежив заявою щодо Донбасу та Криму: останній форпост Путіна.

Як повідомляв "Знай.uа", Епіфаній раптово заговорив про мир з московськими попами: наші народи мають дружити.

Раніше "Знай.uа" писав, Філарет пропустив інтронізацію Епіфанія через важку хворобу: медики роблять все можливе.