Тоді як православні церкви в Україні об’єднаються, завершиться війна на Донбасі, а окупований Крим повернуть Україні. Таку позицію висловив в інтерв’ю "Радіо Свобода" митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"РПЦ має великий вплив. І ми віримо в те, що коли ми об’єднаємося, всі православні українці в єдиній помісній православній церкві, завершиться війна на Донбасі і Крим буде повернуто Україні",- зазначив він.

Адже, за словами, митрополита, Путін втратить в Україні підтримку, яку він мав до цього. Бо якщо би він не мав цієї підтримки, то не було б війни на Донбасі.

"Тому ми поступово будемо утверджуватися вже як єдина церква, визнана, канонічна в Україні. І поступово Росія втрачатиме цей вплив саме через душі православних українців тут", – додав Епіфаній.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

За його словами, РПЦ в Україні є останнім форпостом Путіна. Адже церква проникає глибоко в душі православних українців.

"І ми це бачимо, наскільки церква зомбує їх у цьому напрямку", – резюмував митрополит.

Нагадаємо, у Києві терміново госпіталізували афонського монаха: їхав до Епіфанія. В українській столиці терміново госпіталізували ігумена Афонського Ватопедського монастиря архімандрита Єфрема. Відомо, що настоятель приїхав у Київ на інтронізацію глави Української православної церкви Епіфанія.

У старця Єфрема стався інфаркт, його доставили в одну з лікарень Києва. За даними медиків, госпіталізація монаха може зайняти невизначену кількість часу. Між тим, інтронізація Єпіфанія відбудеться вже в середу, 3 лютого.

Як повідомляв Знай.uа у жахливій ДТП під Дніпром живцем згорів водій: фото не для слабкодухих.

Знай.uа писав, поліція провалилася під лід: відео екстремального порятунку рибака.