Російські окупанти в Криму протягом 2018 року незаконно призвали до лав своєї армії понад 5600 кримчан.

Таку інформацію вдалося встановити кримськотатарському ресурсному центру. Із моменту анексії півострова, вишкіл в армії Путіна змушені були пройти понад понад 12 тисяч кримчан. Про це йдеться у зверненні тимчасово повіреного у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміана до Постійної ради організації.

США хвилює небезпечна гуманітарна ситуація в окупованому Росією Криму. Тому американці закликали припинити практику призову кримчан до армії агресора.

“Ми також стурбовані повідомленнями про те, що російська окупаційна влада користується новим приводом для залякування і арешту членів кримськотатарської громади, стверджуючи, що вони буцімто служать в українських добровольчих батальйонах, закидаючи, що вони виступають "проти інтересів Російської Федерації", - наголосив посадовець.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Російські силовики в окупованому Криму 25 січня засудила кримського татарина Февзі Саганджі до 10 з половиною років ув'язнення. Звинуватили у "участі в незаконному збройному формуванні "Батальйон імені Челебіджихана".

Тож США закликають Росію надати усі можливості для роботи Cпеціальній Моніторинговій Місії на території Криму.

"Ми також стурбовані повідомленнями про погіршення здоров'я декількох ув'язнених українців, у тому числі Павла Гриба та Едема Бекірова", - розповів Каміана.

Адвокати Бекірова і Гриба весь час нагадують, що їхні підзахисні потребують невідкладної медичної допомоги.

Нагадаємо, жителі Криму поскаржилися на режим, який влаштували російські окупанти. Зараз на півострові лежать гори сміття та панує повна розруха.

Як повідомляв "Знай.ua", відновлювати Північно-Кримський канал на окупованому півострові не має сенсу без подачі води з України. За планом окупантів, саме відновлення цього каналу мало врятувати Крим від посухи.

Раніше "Знай.ua" писав, російські окупанти прагнуть заселити на постійне проживання жителів Сибіру в анексований півострів Крим.