Не встигли кварталівці відбитися від одного звинувачення на адресу свого керівника Володимира Зеленського, якого запідозрили у непрямому підкупі виборців та агітації під час концертних виступів, як на голову шоумена посипалися наступні біди.

Кандидата в президенти Володимира Зеленського звинуватили у порушенні Закону "Про вибори Президента України" та вимагають, щоб він оплатив трансляцію фільму "Слуга народу-3", як агітацію.

Так, Комітет виборців України закликав Володимира Зеленського оплатити трансляцію фільму "Слуга народу-3" з виборчого фонду, оскільки розцінює показ цієї стрічки як передвиборчу агітацію на його користь. Про це йдеться в повідомленні КВУ у Facebook.

"КВУ вважає, що показ відеофільму "Слуга народу 3" є діяльністю, що спонукає виборців голосувати за Зеленського, який є виконавцем головної ролі у фільмі, а також кандидатом у президенти", - йдеться в повідомленні.

кадр з фільму Слуга народу

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У КВУ стверджують, що фільм має політичну тематику і позитивно зображує діяльність художнього персонажа Зеленського, а його назва ідентична до назви політичної партії, від якої Зеленський балотується на вибори.

З огляду на ці та інші факти у комітеті закликати Зеленського оплатити із виборчого фонду показ стрічки на телеканалах, які її транслюватимуть. В іншому випадку це буде порушенням Закону "Про вибори Президента України", який забороняє фінансування матеріалів передвиборної агітації поза межами виборчого фонду кандидата.

Варто зазнаити, що прем'єра нового сезону серіалу "Слуга народу" запланована на березень 2019 року, а вибори президента, як відомо, мають відбутися 31 березня.

Нагадаємо, у Зеленського відповіли на звинувачення в незаконній агітації- кварталівці заявили, що "принципово" не агітують на концертах

Як повідомляв портал Знай.ua, громадська мережа "Опора", заявила, що виступ кандидата у президенти Володимира Зеленського в благодійному концерті в Ужгороді "можна розцінювати як підкуп виборців".

Також Знай.ua писав, під час зйомок "Слуги народу" Володимир Зеленський провів репетицію своєї інавгурації.